Op deze pagina vindt u uitleg over het coronavirus, ideeën voor thuisrecreatie, uitleg over MS Teams en antwoorden op veelgestelde vragen. Navigeer hiervoor door het submenu op deze pagina.

 

Controle over het virus krijgen we alleen als iedereen zich aan de volgende basisregels houdt: hygiëneregels, regels om afstand te houden en regels voor het vermijden van drukte.

Voor iedereen in Nederland geldt:

 • blijf bij klachten thuis en laat u testen;
 • houd 1,5 meter afstand van anderen;
 • was vaak uw handen en hoest en nies in uw elleboog;
 • werk zoveel mogelijk thuis;
 • vermijd drukte.

 

Vaccineren cliënten en medewerkers

Op woensdag 27, donderdag 28 en vrijdag 29 januari worden de cliënten die bij ons wonen in de regio Losser gevaccineerd. In de week van 1 februari vaccineren we de cliënten die bij ons wonen in de regio Enschede en Almelo. Drie weken na de eerste vaccinatie volgt de tweede prik. De prikteams bestaan uit artsen en (praktijk)verpleegkundigen en zij komen naar de woning toe om daar de cliënten te vaccineren. Cliënten worden alleen ingeënt na toestemming van de wettelijk vertegenwoordiger.

Cliënten die niet bij ons wonen, krijgen de vaccinatie via hun eigen huisarts of via de GGD. Wanneer dat gebeurt, is nog niet bekend.

Helaas zijn er ook nog geen data bekend waarop onze medewerkers worden gevaccineerd.

 

Landelijke mondkapjesplicht

Vanaf 1 december geldt in Nederland een mondkapjesplicht voor publieke binnenruimten. Dat betreft bijvoorbeeld de openbare gedeelten in onze gebouwen, zoals de ingang, koffieruimten, winkels, restaurants, kantines etc. Voor iedereen geldt dat in die openbare ruimten, waar dus cliënten, medewerkers, vrijwilligers of andere bezoekers kunnen zijn, verplicht een mondkapje wordt gedragen.


Wat betekent dit voor onze cliënten in publieke ruimten?

Een beperkt aantal cliënten kan geen mondkapje dragen, maar een aantal cliënten wil juist wel meedoen aan wat iedereen in Nederland moet. Iedere groep cliënten vraagt wat anders. Daar waar dat kan, vragen we de medewerkers om met de cliënten te bespreken dat er een mondkapjesplicht geldt vanaf 1 december, wat dat betekent en wat publieke ruimten zijn en hoe de cliënten daarmee om willen gaan in hun eigen situatie.

 

Bij De Twentse Zorgcentra gold sinds maandag 12 oktober al een mondmaskerplicht voor:

 • alle medewerkers in de directe zorg aan cliënten (zorgmedewerkers, schoonmakers, coaches, behandelaren, regisseurs),
 • vrijwilligers,
 • bezoekers (directe verwanten/leveranciers).

Deze mondmaskerplicht gold en geldt voor binnen in het gebouw, waaronder wonen, dagbesteding, restaurants, winkels, oefenzalen en zwembaden (buiten het bad).

 

Alert blijven

Om bezoek en dagbesteding voor onze cliënten mogelijk te blijven maken, is het belangrijk alert te blijven. Laten we in gezamenlijkheid proberen te voorkomen dat er meer besmettingen komen. Let extra goed op de hygiënemaatregelen en blijf thuis bij klachten.

Uitleg over het coronavirus
lees meer

Uitleg over het coronavirus

IdeeŽn voor thuisrecreatie
lees meer

IdeeŽn voor thuisrecreatie

Veelgestelde vragen
lees meer

Veelgestelde vragen

Handleidingen MS Teams
lees meer

Handleidingen MS Teams

Nieuwsbrieven voor cliŽnten
lees meer

Nieuwsbrieven voor cliŽnten

Nieuwsbrieven voor cliŽntvertegenwoordigers
lees meer

Nieuwsbrieven voor cliŽntvertegenwoordigers

Nieuwsbrieven voor vrijwilligers
lees meer

Nieuwsbrieven voor vrijwilligers


nieuws
 • 19-01-2021
  lees meer
  De Twentse Zorgcentra start met vaccineren van bewoners

  De Twentse Zorgcentra begint woensdag 27 januari met het vaccineren van de cliënten tegen het coronavirus. Er wordt gestart met de bewoners van de woongroepen in de regio Losser. In de week van 1 februari komen de bewoners van de woongroepen in de regio’s Enschede en Almelo aan de beurt. Gisteren zijn de bestellingen voor de vaccins geplaatst.   De Twentse Zorgcentra is erg...

 • 16-01-2021
  lees meer
  Recreatie brengt warme Nieuwjaarsgroetjes

  Afgelopen week zijn er héél véél warme Nieuwjaarsgroetjes rondgebracht door medewerkers van Recreatie. Ze reden rond met een foodtruck om overal (corona-proof) warme chocomelk en wafels te brengen. Zelfs onze raad van bestuur hielp een handje mee. De groetjes werden enthousiast ontvangen!

 • 12-01-2021
  lees meer
  Hengelose Art Brut BiŽnnale krijgt provinciale status en geld

  Afgelopen week heeft in de Twentsche Courant Tubantia een artikel gestaan over de Hengelose Art Brut Biënnale. Hier doen meestal ook cliënten van De Twentse Zorgcentra aan mee. Klik hier om het artikel te lezen.

meer nieuws
kalender
 • zo 24 jan
  Kerkdienst online
  zo 31 jan
  Kerkdienst online
meer activiteiten