Op deze pagina vindt u uitleg over het coronavirus, ideeën voor thuisrecreatie, uitleg over MS Teams en antwoorden op veelgestelde vragen. Navigeer hiervoor door het submenu op deze pagina.

 

Controle over het virus krijgen we alleen als iedereen zich aan de volgende basisregels houdt: hygiëneregels, regels om afstand te houden en regels voor het vermijden van drukte.

Voor iedereen in Nederland geldt:

 • blijf bij klachten thuis en laat u testen;
 • houd 1,5 meter afstand van anderen;
 • was vaak uw handen en hoest en nies in uw elleboog;
 • werk zoveel mogelijk thuis;
 • vermijd drukte.

 

Vaccineren cliënten en medewerkers

Dinsdag 2 februari zijn de bewoners in de regio Almelo gevaccineerd. Woensdag 3 en donderdag 4 februari zijn de bewoners in de regio Enschede gevaccineerd. In de laatste week van januari zijn de bewoners van Losser gevaccineerd. Dit betekent dat nu alle cliënten die onder de verantwoordelijkheid van onze artsen vallen en gevaccineerd wilden en konden worden, hun eerste prik hebben gehad. Vier weken na de eerste prik volgt de tweede prik. Voor cliënten die nu om medische redenen niet gevaccineerd konden worden, bijvoorbeeld omdat ze op dit moment besmet zijn, volgt later nog weer een prikronde. Het is onbekend wanneer dit is; we zijn hierin afhankelijk van de overheid.

Cliënten die niet bij ons wonen, krijgen de vaccinatie via hun eigen huisarts of via de GGD. Wanneer dat gebeurt, is nog niet bekend.

Helaas zijn er ook nog geen data bekend waarop onze medewerkers worden gevaccineerd.

 

Landelijke mondkapjesplicht

Vanaf 1 december geldt in Nederland een mondkapjesplicht voor publieke binnenruimten. Dat betreft bijvoorbeeld de openbare gedeelten in onze gebouwen, zoals de ingang, koffieruimten, winkels, restaurants, kantines etc. Voor iedereen geldt dat in die openbare ruimten, waar dus cliënten, medewerkers, vrijwilligers of andere bezoekers kunnen zijn, verplicht een mondkapje wordt gedragen.


Wat betekent dit voor onze cliënten in publieke ruimten?

Een beperkt aantal cliënten kan geen mondkapje dragen, maar een aantal cliënten wil juist wel meedoen aan wat iedereen in Nederland moet. Iedere groep cliënten vraagt wat anders. Daar waar dat kan, vragen we de medewerkers om met de cliënten te bespreken dat er een mondkapjesplicht geldt vanaf 1 december, wat dat betekent en wat publieke ruimten zijn en hoe de cliënten daarmee om willen gaan in hun eigen situatie.

 

Bij De Twentse Zorgcentra gold sinds maandag 12 oktober al een mondmaskerplicht voor:

 • alle medewerkers in de directe zorg aan cliënten (zorgmedewerkers, schoonmakers, coaches, behandelaren, regisseurs),
 • vrijwilligers,
 • bezoekers (directe verwanten/leveranciers).

Deze mondmaskerplicht gold en geldt voor binnen in het gebouw, waaronder wonen, dagbesteding, restaurants, winkels, oefenzalen en zwembaden (buiten het bad).

 

Alert blijven

Om bezoek en dagbesteding voor onze cliënten mogelijk te blijven maken, is het belangrijk alert te blijven. Laten we in gezamenlijkheid proberen te voorkomen dat er meer besmettingen komen. Let extra goed op de hygiënemaatregelen en blijf thuis bij klachten.

Uitleg over het coronavirus
lees meer

Uitleg over het coronavirus

IdeeŽn voor thuisrecreatie
lees meer

IdeeŽn voor thuisrecreatie

Veelgestelde vragen
lees meer

Veelgestelde vragen

Handleidingen MS Teams
lees meer

Handleidingen MS Teams

Nieuwsbrieven voor cliŽnten
lees meer

Nieuwsbrieven voor cliŽnten

Nieuwsbrieven voor cliŽntvertegenwoordigers
lees meer

Nieuwsbrieven voor cliŽntvertegenwoordigers

Nieuwsbrieven voor vrijwilligers
lees meer

Nieuwsbrieven voor vrijwilligers


nieuws
 • 08-04-2021
  lees meer
  Dichtbij lente 2021 online!

  De nieuwste Dichtbij staat online! Klik hier om 'm te lezen!   De lente-editie van ons digitaal magazine Dichtbij staat online. Lees meer over onder andere 'de Finesse', 'Wij samen: Meindert en zijn microfoon' en 'Vakmanschap: Palliatieve zorg voor cliënten'.   In deze editie lees je ook het voorwoord van onze gastredacteur Kimberley van Egmond,...

 • 02-04-2021
  lees meer
  Ook De Twentse Zorgcentra zet autisme in het licht

  Vandaag is het Wereld Autisme Dag. Overal op de wereld wordt op deze dag aandacht gevraagd voor autisme. Dit gebeurt onder meer door bekende gebouwen en monumenten blauw te verlichten. Daar doet De Twentse Zorgcentra ook graag aan mee, want De Twentse Zorgcentra is deskundig op het gebied van autisme. Er zijn al vele successen behaald aan de hand van de leermethode ‘Geef me de...

 • 26-03-2021
  lees meer
  Mooi verhaal in tijden van corona: mijn tante

  Kortgeleden deden we een oproep: Gezocht, mooie verhalen in tijden van corona. We kregen een mooi verhaal binnen van een nichtje over haar tante, die op 't Bouwhuis woont, dat we graag met je delen. Heb jij ook een verhaal over hoe jij deze coronatijd beleeft? Of hoe je er in je team het beste van maakt? Vertel het ons door een mail te sturen naar Communicatie@detwentsezorgcentra.nl....

meer nieuws
kalender
 • do 15 apr  - 23:59
  TruckRun 2021 AFGELAST
  De Grolsch Veste
  zo 18 apr
  Kerkdienst online
meer activiteiten