Op deze pagina vindt u informatie m.b.t. het coronavirus die relevant is voor De Twentse Zorgcentra. Navigeer door het submenu op deze pagina voor de diverse items.

 

In de laatste persconferentie van de overheid zijn diverse versoepelingen en maatregelen aan de orde geweest. Vanaf 25 september is bijvoorbeeld de basisregel ‘verplicht 1,5 meter afstand houden’ veranderd in een dringend advies om afstand te houden. Het blijft verstandig om elkaar de ruimte te geven en dan blijft 1,5 meter de veilige afstand. Deze basisregel helpt aantoonbaar om besmetting te voorkomen.

 

Corona is echter nog niet voorbij. Daarom blijft het belangrijk om de basisregels na te leven. Zo geldt in Nederland nog steeds de regel: ‘Heb je klachten? Blijf dan thuis en laat je testen.’

 

Vaccineren cliënten en medewerkers

Alle cliënten die onder de verantwoordelijkheid van onze artsen vallen en gevaccineerd wilden en konden worden, zijn ingeënt. Voor cliënten die in eerste instantie om medische redenen niet gevaccineerd konden worden, bijvoorbeeld omdat ze besmet waren, is inmiddels nog een prikronde geweest. Ook cliënten die nieuw bij ons komen, kunnen alsnog gevaccineerd worden.

Cliënten die niet bij ons wonen, hebben de vaccinatie via hun eigen huisarts of via de GGD gekregen (mits ze dat wilden).

Sinds half februari konden onze zorgmedewerkers een afspraak maken bij de GGD om met voorrang gevaccineerd te worden. Inmiddels kan iedereen van 18 jaar en ouder een afspraak maken voor vaccinatie.

 

Mondmaskers

Voor onze medewerkers geldt maximale vrijheid in het dragen van een mondmasker. Wij vragen onze medewerkers om hun gezond verstand te gebruiken in alle situaties die vragen oproepen. Keuzevrijheid voor medewerkers in het wel of niet dragen van een mondmasker vraagt tegelijkertijd om keuzeverantwoordelijkheid van medewerkers. Bij twijfel is het altijd verstandig om te kiezen voor veiligheid en dus wel een mondmasker te dragen. Bijvoorbeeld als een medewerker op een groep werkt waar een deel van de cliënten (nog) niet gevaccineerd is. Het is lastig om hierover uniform beleid af te spreken. Maar versoepelingen moeten niet als gevolg hebben dat de veiligheid uit het oog wordt verloren.

Voor bezoekers en leveranciers geldt dat er sinds 1 juli geen mondmasker meer gedragen hoeft te worden als er 1,5 meter afstand gehouden kan worden.

Uitleg over het coronavirus
lees meer

Uitleg over het coronavirus

IdeeŽn voor thuisrecreatie
lees meer

IdeeŽn voor thuisrecreatie

Veelgestelde vragen
lees meer

Veelgestelde vragen

Handleidingen MS Teams
lees meer

Handleidingen MS Teams

Nieuwsbrieven voor cliŽnten
lees meer

Nieuwsbrieven voor cliŽnten

Nieuwsbrieven voor cliŽntvertegenwoordigers
lees meer

Nieuwsbrieven voor cliŽntvertegenwoordigers

Nieuwsbrieven voor vrijwilligers
lees meer

Nieuwsbrieven voor vrijwilligers


nieuws
 • 27-09-2021
  lees meer
  Groot onderhoud Oldenzaalsestraat en aanpassing oversteek LosserHof

  Vanaf maandag 25 oktober a.s. vindt er gedurende een periode van 6 weken groot onderhoud plaats aan de Oldenzaalsestraat tussen Losser en Oldenzaal. Ons terrein blijft bereikbaar gedurende de werkzaamheden. Voor autoverkeer de ene drie weken vanuit de richting Losser en de ander drie weken vanuit de richting Oldenzaal. Bezoekers, leveranciers en medewerkers met de auto moeten dus drie weken...

 • 20-09-2021
  lees meer
  Beschilderde olifant onthuld

  Gistermorgen is de beschilderde olifant feestelijk onthuld. De olifant is beschilderd door deelnemers van dagbesteding de Hoek op de LosserHof en is onderdeel van The Elephant Parade (om bij te dragen aan het behoud van de Aziatische olifant).   Vanaf vandaag is de olifant voor iedereen te bewonderen en start de kunstroute 'Volg het pad van de olifant'. Meer informatie is hier te...

 • 17-09-2021
  lees meer
  Feestelijke opening de Noaber

  Op vrijdag 8 oktober 2021 van 10.15 tot 13.30 uur is de feestelijke opening van de Noaber. Om 10.30 uur wordt het pand aan de Lonneker Molenweg 20 in Enschede officieel geopend.   Vanwege corona heeft de feestelijke opening ruim een jaar op zich laten wachten. Maar nu kan eindelijk iedereen deze dagbestedingslocatie met prachtige winkel, grote buitenruimte en goed toegeruste...

meer nieuws
kalender
 • wo 29 sep 13:30 - 15:30
  Najaar concert op ‘t Bouwhuis (OSO)
  ‘t Bouwhuis Enschede
  za 2 okt 20:00 - 22:00
  2 Vrijkaarten wedstrijd: Heracles – Willem II
  Erve Asito
meer activiteiten