Op deze pagina vindt u uitleg over het coronavirus, ideeën voor thuisrecreatie, uitleg over MS Teams en antwoorden op veelgestelde vragen. Navigeer hiervoor door het submenu op deze pagina.

 

Controle over het virus krijgen we alleen als iedereen zich aan de volgende basisregels houdt: hygiëneregels, regels om afstand te houden en regels voor het vermijden van drukte.

Voor iedereen in Nederland geldt:

 • blijf bij klachten thuis en laat u testen;
 • houd 1,5 meter afstand van anderen;
 • was vaak uw handen en hoest en nies in uw elleboog;
 • werk zoveel mogelijk thuis;
 • vermijd drukte.

 

Vaccineren cliënten en medewerkers

Alle cliënten die onder de verantwoordelijkheid van onze artsen vallen en gevaccineerd wilden en konden worden, zijn ingeënt. Voor cliënten die in eerste instantie om medische redenen niet gevaccineerd konden worden, bijvoorbeeld omdat ze besmet waren, is inmiddels nog een prikronde geweest.

Cliënten die niet bij ons wonen, krijgen de vaccinatie via hun eigen huisarts of via de GGD (of hebben deze inmiddels gekregen).

Sinds half februari kunnen onze zorgmedewerkers een afspraak maken bij de GGD om gevaccineerd te worden.

 

Landelijke mondkapjesplicht

Vanaf 1 december geldt in Nederland een mondkapjesplicht voor publieke binnenruimten. Dat betreft bijvoorbeeld de openbare gedeelten in onze gebouwen, zoals de ingang, koffieruimten, winkels, restaurants, kantines etc. Voor iedereen geldt dat in die openbare ruimten, waar dus cliënten, medewerkers, vrijwilligers of andere bezoekers kunnen zijn, verplicht een mondkapje wordt gedragen.


Wat betekent dit voor onze cliënten in publieke ruimten?

Een beperkt aantal cliënten kan geen mondkapje dragen, maar een aantal cliënten wil juist wel meedoen aan wat iedereen in Nederland moet. Iedere groep cliënten vraagt wat anders. Daar waar dat kan, vragen we de medewerkers om met de cliënten te bespreken dat er een mondkapjesplicht geldt vanaf 1 december, wat dat betekent en wat publieke ruimten zijn en hoe de cliënten daarmee om willen gaan in hun eigen situatie.

 

Bij De Twentse Zorgcentra gold sinds maandag 12 oktober al een mondmaskerplicht voor:

 • alle medewerkers in de directe zorg aan cliënten (zorgmedewerkers, schoonmakers, coaches, behandelaren, regisseurs),
 • vrijwilligers,
 • bezoekers (directe verwanten/leveranciers).

Deze mondmaskerplicht gold en geldt voor binnen in het gebouw, waaronder wonen, dagbesteding, restaurants, winkels, oefenzalen en zwembaden (buiten het bad).

 

Alert blijven

Om bezoek en dagbesteding voor onze cliënten mogelijk te blijven maken, is het belangrijk alert te blijven. Laten we in gezamenlijkheid proberen te voorkomen dat er meer besmettingen komen. Let extra goed op de hygiënemaatregelen en blijf thuis bij klachten.

Uitleg over het coronavirus
lees meer

Uitleg over het coronavirus

IdeeŽn voor thuisrecreatie
lees meer

IdeeŽn voor thuisrecreatie

Veelgestelde vragen
lees meer

Veelgestelde vragen

Handleidingen MS Teams
lees meer

Handleidingen MS Teams

Nieuwsbrieven voor cliŽnten
lees meer

Nieuwsbrieven voor cliŽnten

Nieuwsbrieven voor cliŽntvertegenwoordigers
lees meer

Nieuwsbrieven voor cliŽntvertegenwoordigers

Nieuwsbrieven voor vrijwilligers
lees meer

Nieuwsbrieven voor vrijwilligers


nieuws
 • 21-06-2021
  lees meer
  Van bier tappen naar werken met verstandelijk beperkten: Dennis doet het door corona

  Op z'n laptop staan nog honderden foto's uit zijn horecatijd. Maar door corona gooide Dennis het roer om. Hij werkt nu op een woongroep op de LosserHof en volgt tegelijkertijd een passende opleiding op het ROC van Twente. Bekijk hier zijn verhaal (op RTV Oost).

 • 14-06-2021
  lees meer
  Truckersdag 2021

  Afgelopen zaterdag reed er over de zorgparken van De Twentse Zorgcentra in Enschede en Losser én langs de ColckHof in Almelo een kleine optocht van vrachtwagens van de Tukker Truckers. Vergezeld door zanger Maikel Dokter voor de muzikale omlijsting en voorzien van een flinke voorraad poffertjes en ijsjes verrasten de Tukker Truckers de bewoners van De Twentse Zorgcentra met deze...

 • 07-06-2021
  lees meer
  Bewoner Gerben neemt cheque in ontvangst voor Join4Energy

  Op zaterdag 5 juni 2021 om 16.00 uur kwamen de fietsers en wandelaars aan bij het eindpunt, HeerlijkHappy in Almelo. Een groep fietsende scholieren van Graaf Engelbrecht uit Breda en een groep wandelaars die een challenge van 40 km wandelen hadden volbracht. Onder luid applaus werden zij ontvangen en kregen allen een mooie medaille voor hun prachtige prestatie. De wandelaars en fietsers hebben...

meer nieuws
kalender
 • wo 23 jun 18:30 - 19:00
  Wandel- en rij 2 daagse HeerlijkHappy Almelo
  Almelo
  zo 27 jun 17:30 - 20:30
  EK 2020 Nederland (‘t Bouwhuis)
  TafeltjeVier
meer activiteiten