Op deze pagina vindt u informatie m.b.t. het coronavirus die relevant is voor De Twentse Zorgcentra. Navigeer door het submenu op deze pagina voor de diverse items.

 

In de laatste persconferentie van de overheid is een gedeeltelijke versoepeling van de maatregelen aangekpndigd. Alle informatie is te vinden op de website van de Rijksoverheid.

 

Basisregels

Onder de basisregels wordt verstaan:

- Was vaak en goed uw handen.

- Houd 1,5 meter afstand.

- Schud geen handen.

- Hoest en nies in uw elleboog.

- Zorg voor voldoende frisse lucht en ventilatie in binnenruimtes.

- Testen bij klachten: blijf thuis en doe een zelftest of laat u testen bij de GGD. Ook als u al gevaccineerd bent. Blijf thuis tot u de testuitslag weet.

- Bij een positieve zelftest-uitslag: laat u zo snel mogelijk testen bij de GGD.

- Bij een positieve GGD-testuitlsag: blijf thuis en vermijd contact met anderen, ook als zij gevaccineerd zijn.

Uitgebreidere uitleg is te vinden op de website van de Rijksoverheid over de basisregels.

 

Vaccineren cliënten, medewerkers en vrijwilligers

Op 30 november en 1 en 2 december 2021 zijn de boostervaccinaties geprikt bij alle inwoners van boven de 18 jaar die binnen onze zorginstelling wonen. Ook cliënten met een eigen huisarts, cliënten die voor dagbesteding bij ons komen en cliënten die op een andere manier zorg ontvangen vanuit De Twentse Zorgcentra, konden in aanmerking komen voor de boostervaccinatie via De Twentse Zorgcentra. De boostervaccinatie betekent dat cliënten bovenop de twee vaccinaties die zij eerder haalden een extra vaccinatie kunnen krijgen, als extra bescherming tegen ernstige ziekte en ziekenhuisopnames.

Op dezelfde data werden ook onze zorgmedewerkers met direct patiëntencontact gevaccineerd. In totaal zijn er bijna 2000 prikken gezet.

 

Half december vond er een veegronde plaats. Vrijwilligers en medewerkers van ondersteunende afdelingen konden in de veegronde ook de boosterprik ontvangen, mede gezien het feit dat zij ook ingezet (kunnen) worden in de zorg. Hiermee wordt een nog hogere vaccinatiegraad bereikt voor De Twentse Zorgcentra, waardoor cliënten en medewerkers nog beter beschermd zijn.

 

Op donderdag 30 december 2021 organiseerden we wederom een veegronde voor cliënten, onze medewerkers en hun huisgenoten én vrijwilligers en hun huisgenoten. Er werden die dag ruim 2000 boosterprikken gezet. Alleen mensen van 18 jaar en ouder werden gevaccineerd.

 

Op donderdag 20 januari 2022 organiseren we nogmaals een boostervaccinatie-veegronde.

Veelgestelde vragen
lees meer

Veelgestelde vragen

Nieuwsbrieven voor cliŽnten
lees meer

Nieuwsbrieven voor cliŽnten

Nieuwsbrieven voor cliŽntvertegenwoordigers
lees meer

Nieuwsbrieven voor cliŽntvertegenwoordigers

Nieuwsbrieven voor vrijwilligers
lees meer

Nieuwsbrieven voor vrijwilligers

Uitleg over het coronavirus
lees meer

Uitleg over het coronavirus

IdeeŽn voor thuisrecreatie
lees meer

IdeeŽn voor thuisrecreatie

Handleidingen MS Teams
lees meer

Handleidingen MS Teams


nieuws
 • 17-01-2022
  lees meer
  Boostervaccinatie-veegronde op de LosserHof

  Op donderdag 20 januari a.s. is er een boostervaccinatie-veegronde op de LosserHof in het Ontmoetingscentrum (OC) van 9.00 tot 17.00 uur. Hiervoor kan iedereen die aan onderstaande voorwaarden voldoet zich aanmelden via het aanmeldformulier onderaan dit nieuwsbericht. De vaccinatie wordt gezet met het mRNA vaccin Pfizer/BioNTech door medewerkers van onze Medische dienst. Het maakt niet uit...

 • 11-01-2022
  lees meer
  Vervolgartikel over Jaroon en zijn minivrachtwagens

  In de Tubantia staat een prachtig vervolgartikel over cliënt Jaroon en zijn minivrachtwagens. Een spontaan oproepje van projectleider Sandra op Facebook en Twitter leidde tot ontelbaar veel reacties. Lees het vervolgartikel hier (inclusief filmpje).

 • 30-12-2021
  lees meer
  'Boosterprikdag' op de LosserHof

  Het is een drukte van belang op de LosserHof vandaag. Tussen 7.00 en 19.00 uur is er een 'boosterprikdag' voor al onze medewerkers, vrijwilligers, (thuiswonende) cliënten én hun huisgenoten (van 18 jaar en ouder), voor zover zij hun booster nog niet ontvangen hadden. Daarnaast worden er vandaag ook zo'n 400 medewerkers van Aveleijn, medewerkers van schoonmaakbedrijf In...

meer nieuws
kalender
 • za 12 feb 18:00 - 20:00
  Discozwemmen ’t Bouwhuis
  Zwembad ’t Bouwhuis
  wo 23 feb 14:00 - 21:00
  Carnaval bij de Houwpiep’n Bouwhuis
  ’t Bouwhuis Enschede
meer activiteiten