Header

Behandeling en zorg

Onze specialisten kijken samen met jou wat jouw kind nodig heeft wanneer het tegen problemen aan loopt. Zo vinden we altijd een behandeling die bij jouw kind past.

Meer over behandeling en zorg

Ondersteuning aan huis

Bij ondersteuning aan huis krijgt jouw kind ondersteuning bij dagelijkse dingen afhankelijk van de hulpvraag. Samen zorgen wij ervoor dat jouw kind binnen jouw gezin zo zelfstandig mogelijk kan leven.

Meer over ondersteuning aan huis

Gezinsbehandeling

Samen kijken naar oplossingen binnen het gezin. Gezinsbehandeling is een behandeling die je als gezin van een kind met een lichte verstandelijke beperking samen volgt.

Meer over gezinsbehandeling

De Iemenkorf

De Iemenkorf biedt dagbesteding en dagbehandeling voor kinderen die een extra steuntje in de rug nodig hebben. In een warme, speelse en prikkelende omgeving werken wij samen aan de persoonlijke ontwikkeling van jouw kind.

Meer over de Iemenkorf

De Meander

Het volgen van regulier onderwijs kan een flinke opgave zijn voor kinderen met moeilijk verstaanbaar gedrag. Op de Meander krijgen leerlingen zeer intensieve ondersteuning en extra begeleiding waar nodig.

Meer over de Meander

Begeleiding op school

Heeft jouw kind extra begeleiding of zorg nodig op school? Dan kun je gebruikmaken van Ambulante Begeleiding School (ABS) van De Twentse Zorgcentra.

Meer over begeleiding op school

Buitenschoolse opvang

De Twentse Zorgcentra biedt buitenschoolse (BSO), zaterdag- en vakantieopvang voor kinderen met een verstandelijke beperking. Dit doen we in Enschede, Losser en Almelo.

Meer over buitenschoolse opvang

Logeren

Even iets anders doen als gezin of als ouder? Op de LosserHof in Losser bieden wij kinderen met een verstandelijke beperking de mogelijkheid aan om af en toe een nachtje te komen logeren.

Meer over logeren

Wil je meer weten over wat De Twentse Zorgcentra voor jouw kind en gezin kan betekenen?

Neem contact op met ons CliëntServiceBureau: zij helpen je graag verder!

088 – 430 44 44Mail ons