Header

Ondersteuning aan huis

Woon je zelfstandig thuis, maar kun je wel wat ondersteuning gebruiken in je dagelijkse leven? Of heb je een kind met een verstandelijke beperking en kun je thuis wel hulp gebruiken? Dan is ondersteuning aan huis van De Twentse Zorgcentra perfect voor jou. We komen bij jou thuis om je te ondersteunen.

Wat is ondersteuning aan huis?

Bij ondersteuning aan huis krijg je ondersteuning bij dagelijkse dingen. Denk bijvoorbeeld aan administratie, verzorging of hulp bij de opvoeding. Uiteindelijk is het doel dat jij of je gezin zo zelfstandig mogelijk kunt leven. De hulp die je krijgt, hangt natuurlijk af van je hulpvraag.

 

Voor wie is ondersteuning aan huis bedoeld?

We helpen gezinnen die thuis vastlopen en daar ondersteuning bij kunnen gebruiken. Maar ook volwassenen die zelfstandig wonen en tegen problemen aanlopen.

Een aantal voorbeelden waarin ondersteuning aan huis fijn kan zijn:

  • Je hebt een kind met een (lichte) verstandelijke beperking en wilt daar advies over. Of je hebt ondersteuning nodig bij de zorg voor je kind in moeilijke situaties.
  • Een van de ouders in het gezin heeft een verstandelijke beperking en daar hebben jullie ondersteuning bij nodig. Bijvoorbeeld bij de opvoeding van jullie kinderen, meegaan naar ouderavonden of bezoekjes aan de huisarts.
  • Je hebt een (lichte) verstandelijke beperking en je woont op jezelf en hebt hulp nodig bij zaken als je administratie, je financiën of het huishouden. Of je hebt misschien ruzie in je familie of op je werk, en komt er niet uit.

Hoe werkt ondersteuning aan huis?

We beginnen altijd met een gesprek waarin we samen met jou kijken wat je moeilijk vindt en waar je ondersteuning bij kunt gebruiken. Als duidelijk is hoe we jou kunnen ondersteunen, maak je hierover afspraken met je begeleider. Vervolgens komt de begeleider ondersteuning regelmatig bij je thuis om je te ondersteunen.

Wat kost ondersteuning aan huis?

De kosten voor ondersteuning aan huis worden vergoed als je een WIz-indicatie, beschikking Jeugdwet of Wmo hebt. Ons CliëntServiceBureau legt je precies uit wat voor jou de opties zijn.

Is ondersteuning aan huis iets voor jou?

Neem contact op met ons CliëntServiceBureau: zij helpen je verder met het regelen van ondersteuning aan huis.

088 – 430 44 44Mail ons