Adres: Willem-Alexanderstraat 5b 7442 MA Nijverdal

Hebbedingen in Nijverdal is een dagbestedingslocatie voor volwassenen met een matige of lichte verstandelijke beperking. Hebbedingen is ook een woonwinkel waar je unieke (cadeau)artikelen kunt kopen, gemaakt door de deelnemers. Bij het maken van de artikelen worden de creativiteit, de kwaliteiten en de wensen van de deelnemer extra benut.

Volg ons op Facebook

Woonwinkel Hebbedingen

Openingstijden:
– maandag: 9.30 – 16.00 uur
– dinsdag t/m vrijdag: 9.30 – 17.30 uur
– zaterdag: 10.00 – 17.00 uur

  • Woonaccessoires, zoals dienbladen, kaarten, kussens en woondekens
  • Cadeauartikelen
  • Handgemaakt en uniek
Vragen?

Bel 088 – 430 64 65 of mail info@hebbedingennijverdal.nl.

Een kijkje bij Hebbedingen

Wat kun je doen bij Hebbedingen?

Winkel met publieksfunctie
Vervaardigen producten, gevarieerde ambachten
Facilitair
Licht arbeidsmatig werk

Activiteiten

Hebbedingen is een trendy en gezellige woonwinkel in het centrum van Nijverdal. Elke dag werken twaalf deelnemers in deze winkel: zij maken en verkopen (cadeau)artikelen die nergens anders te vinden zijn, zoals kaarten, dienbladen, woondekens en kussens. Elke deelnemer heeft een eigen stijl, dus de artikelen die verkocht worden, zijn allemaal uniek.

De technieken waarmee de artikelen gemaakt worden, zijn: papier-maché, houtbewerking, pottenbakken, keramiek, handwerken, breien, weven, mozaïeken en borduren.

Detailhandel

Als je bij Hebbedingen werkt, ben je winkelbediende en werk je achter de kassa. Ook geeft je klanten informatie over de artikelen en pak je cadeaus in. Je leert hierdoor om meer sociaal, klantgericht en klantvriendelijk te zijn.

Facilitair

Jij zorgt ervoor dat de winkel er goed uitziet: dat de producten netjes en sfeervol in de schappen staan, de prijzen erbij staan en dat de winkel schoon en opgeruimd is. Tijdens de (lunch)pauzes zorg je voor koffie en thee.

Licht arbeidsmatig werk

Je hoeft niet de hele dag bezig te zijn met de winkel of het maken van artikelen voor de winkel. Er is ook tijd voor het doen van licht industrieel werk. Voor een paar bedrijven in de omgeving mag je bij Hebbedingen producten sorteren en inpakken, zodat deze bedrijven ze kunnen versturen.

Leer-werklijnen

Bij Hebbedingen wordt gewerkt volgens de leer-werklijn ‘Detailhandel’. Dit betekent dat jij als deelnemer getraind wordt in het onderhouden en misschien wel vergroten van je vaardigheden. Op die manier kun je je ontwikkelen, leer je om te werken en om mee te doen aan de maatschappij. Je kunt ook certificaten behalen. Daarmee laat je zien dat je bijvoorbeeld zelfstandig kunt werken met de kassa of producten kunt afprijzen. Deze certificaten zorgen ervoor dat je misschien in dienst kunt gaan bij andere bedrijven in de buurt.

Is Hebbedingen iets voor jou?

Werken bij Hebbedingen is erg leuk en gezellig. Je mag veel verschillende werkzaamheden en activiteiten doen, je leert er veel en je komt in contact met verschillende mensen: zowel je collega’s als de klanten.

Begeleiding en ondersteuning

Als je bij Hebbedingen werkt, mag je doen wat je graag wilt doen en zelfstandig zijn. Het is belangrijk dat je het gewone (werk)leven ervaart. De sfeer bij Hebbedingen is gezellig en we houden van humor.
De begeleiders kijken naar wie jij als deelnemer bent en waar jij behoefte aan hebt. Je krijgt de ruimte om te leren en je verder te ontwikkelen. Zo krijg je meer zelfvertrouwen. Er wordt niet geprobeerd om jou te veranderen, maar om jouw werkomgeving zo in te richten dat deze beter bij jou aansluit.

Behandelmethode Triple-C

Bij Hebbedingen werken we met de methodiek Triple-C. Dit is een behandelmethode die uitgaat van menselijke behoeften, waarbij gewerkt wordt aan een onvoorwaardelijke ondersteuningsrelatie. We zorgen er samen met jou voor dat je een zo gewoon mogelijk leven kunt leiden, ondanks je beperking. Dat doen we door samen successen te vieren, hoe klein ook. Daardoor groeit jouw vertrouwen, heb je minder stress en zorgen we ervoor dat problematisch gedrag naar de achtergrond verdwijnt.

Bereikbaarheid

Hebbedingen vind je in het centrum van Nijverdal. Het adres is:

Willem-Alexanderstraat 5b
7442 MA Nijverdal

Openbaar vervoer

Er zijn meerdere bushaltes in de buurt.

Parkeren

Je kunt parkeren in de winkelstraten, maar dit is wel een blauwe zone (maximaal twee uren parkeren). In de buurt is ook een parkeergarage.

Route