Afgelopen week zijn er weer nieuwe BBL-studenten gestart bij onze organisatie. Drie studenten volgen de opleiding Verzorgende IG niveau 3 (90 lesweken) en achttien studenten doen de opleiding Persoonlijk Begeleider Maatschappelijke Zorg niveau 4 (2 of 3 schooljaren).
De studenten startten met een introductiedag in Losser of Enschede. Zij werden ’s ochtends welkom geheten door respectievelijk Annamiek van Dalen (in Losser) en Anneke Morsink (in Enschede). Zij namen de studenten mee in de visie en missie van onze organisatie.
Daarna gingen de ervaringsdeskundigen en ondersteuners van Bureau Zeggenschap in een werkvorm aan de slag met de nieuwkomers. Zo ervaarden zij aan den lijve hoe het is om een beperking te hebben en wat dat met je kan doen.
Het thema “Wie is de mens met een verstandelijke beperking?” werd verzorgd door gedragskundige Nienke Harbers en Louise Bijenhof (in Losser) en door gedragskundige Stef Keizer en Renate van Doorn (in Enschede). Zij gingen met name in op het communiceren met onze cliënten, op welke manieren dat gebeurt en de uitdagingen die je daarbij tegen kunt komen.
Halverwege deze dag was er gelegenheid om samen te lunchen en het terrein van de LosserHof of 't Bouwhuis te verkennen.
Aan het eind van de dag ontvingen de studenten de ‘leerlingmap’ met veel informatie en wetenswaardigheden over het leren en werken in onze organisatie. Iedereen die een bijdrage heeft geleverd aan deze geslaagde dag: bedankt!
Wat is BBL?
BBL staat voor een Beroeps Begeleidende Leerweg. De student in een BBL-traject heeft een arbeidsovereenkomst met een werkgever en volgt daarnaast vaak 1-2 dagen per week les op school. In maart wordt er geworven voor onze BBL-plekken die in september starten. Meer informatie vind je hier.