Nieuwe BBL-studenten van start
Nieuws

Nieuwe BBL-studenten van start

11 februari 2022  |  deel dit bericht

Afgelopen week zijn er weer nieuwe BBL-studenten gestart bij onze organisatie. Drie studenten volgen de opleiding Verzorgende IG niveau 3 (90 lesweken) en achttien studenten doen de opleiding Persoonlijk Begeleider Maatschappelijke Zorg niveau 4 (2 of 3 schooljaren).

 

De studenten startten met een introductiedag in Losser of Enschede. Zij werden ’s ochtends welkom geheten door respectievelijk Annamiek van Dalen (in Losser) en Anneke Morsink (in Enschede). Zij namen de studenten mee in de visie en missie van onze organisatie.

Daarna gingen de ervaringsdeskundigen en ondersteuners van Bureau Zeggenschap in een werkvorm aan de slag met de nieuwkomers. Zo ervaarden zij aan den lijve hoe het is om een beperking te hebben en wat dat met je kan doen.

Het thema “Wie is de mens met een verstandelijke beperking?” werd verzorgd door gedragskundige Nienke Harbers en Louise Bijenhof (in Losser) en door gedragskundige Stef Keizer en Renate van Doorn (in Enschede). Zij gingen met name in op het communiceren met onze cliënten, op welke manieren dat gebeurt en de uitdagingen die je daarbij tegen kunt komen.

Halverwege deze dag was er gelegenheid om samen te lunchen en het terrein van de LosserHof of 't Bouwhuis te verkennen.

Aan het eind van de dag ontvingen de studenten de ‘leerlingmap’ met veel informatie en wetenswaardigheden over het leren en werken in onze organisatie. Iedereen die een bijdrage heeft geleverd aan deze geslaagde dag: bedankt!

 

Wat is BBL?
BBL staat voor een Beroeps Begeleidende Leerweg. De student in een BBL-traject heeft een arbeidsovereenkomst met een werkgever en volgt daarnaast vaak 1-2 dagen per week les op school. In maart wordt er geworven voor onze BBL-plekken die in september starten. Meer informatie vind je hier.

ook in het nieuws

Boostervaccinatie-veegronde op de LosserHof
17 januari 2022
Op donderdag 20 januari a.s. is er een boostervaccinatie-veegronde op de LosserHof in het Ontmoetingscentrum (OC) van 9.00 tot 17.00 uur. Hiervoor kan iedereen die aan onderstaande voorwaarden voldoet zich aanmelden via het aanmeldformulier onderaan dit nieuwsbericht. De vaccinatie wordt gezet met het mRNA vaccin Pfizer/BioNTech door medewerkers van onze Medische dienst. Het maakt niet uit...
Vervolgartikel over Jaroon en zijn minivrachtwagens
11 januari 2022
In de Tubantia staat een prachtig vervolgartikel over cliënt Jaroon en zijn minivrachtwagens. Een spontaan oproepje van projectleider Sandra op Facebook en Twitter leidde tot ontelbaar veel reacties. Lees het vervolgartikel hier (inclusief filmpje).
'Boosterprikdag' op de LosserHof
30 december 2021
Het is een drukte van belang op de LosserHof vandaag. Tussen 7.00 en 19.00 uur is er een 'boosterprikdag' voor al onze medewerkers, vrijwilligers, (thuiswonende) cliënten én hun huisgenoten (van 18 jaar en ouder), voor zover zij hun booster nog niet ontvangen hadden. Daarnaast worden er vandaag ook zo'n 400 medewerkers van Aveleijn, medewerkers van schoonmaakbedrijf In...
21 december 2021