Bevrijdingsdag 2020
Nieuws

Bevrijdingsdag 2020

5 mei 2020  |  deel dit bericht

Vorige week hebben al onze woonlocaties een blanco vlag ontvangen met de vraag daar samen met de bewoners hun eigen Vrijheidsvlag van te maken. Op de vlag mochten alle vrijheidswensen van de bewoners staan, bont en groot en zichtbaar. Vervolgens hebben we gevraagd om de vlag op 5 mei buiten te laten wapperen of aan het hek hangen. Zo kan iedereen zijn wensen laten zien aan anderen. Ook hebben we gevraagd om er foto's van in te sturen zodat nog veel meer mensen kunnen genieten van de bonte feestvlaggen. Alle ingestuurde foto's zijn bijgevoegd onderaan dit bericht.

 

Vrijheid is echter niet alleen iets van Bevrijdingsdag, maar iets van iedere dag. Onze woonlocaties hebben ook een handreiking met gesprekspunten ontvangen van de vakgroep Geestelijke Verzorging, zodat de begeleiders met de bewoners in gesprek kunnen gaan over het thema vrijheid.

Vrijheidsvlaggen

ook in het nieuws

Pluim voor alle medewerkers
23 april 2020
Afgelopen weekend is bij alle medewerkers van De Twentse Zorgcentra een Pluim bezorgd op het thuisadres als blijk van waardering. Elke dag zetten zij zich weer voor de volle 100% in om de best mogelijke zorg aan de cliënten te geven. Kent u een medewerker die geen Pluim heeft ontvangen? Stuur dan een mail naar communicatie@dtzc.nl.    
Verhalen corona 21 april
21 april 2020
Lees hier mee met verhalen uit de pers en de organisatie en van vrijwilligers en verwanten. Er is een aparte pagina met alle informatie over het coronavirus, ideeën voor thuisrecreatie, antwoorden op veelgestelde vragen en ideeën om contact te houden met verwanten. Klik hier.   VERHALEN: * Een medewerker van restaurant de LosserHof ontving van de bibliotheek in Losser...
Samen Thuis Doe Boek voor cliŽnten
21 april 2020
Het Samen Thuis Doe Boek is verspreid onder al onze cliënten. In het doeboek staan puzzels, kleurplaten, spelletjes en andere dingen voor cliënten om zich thuis mee te vermaken. Bij de puzzels en spelletjes staan sterretjes. De sterretjes geven aan hoe moeilijk de puzzels en spelletjes zijn. Ook kunnen de cliënten meedoen aan de kleurwedstrijd uit het doeboek.   Ben of ken...