Week van de Mediawijsheid 2019
Nieuws

Week van de Mediawijsheid 2019

16 oktober 2019  |  deel dit bericht

Van 8 tot en met 15 november is de Week van de Mediawijsheid 2019. De Week van de Mediawijsheid vraagt aandacht voor kritisch, bewust en positief mediagebruik. De campagneweek wordt elk jaar landelijk georganiseerd.

 

Workshops voor medewerkers

Social media en internet zijn niet meer weg te denken uit de samenleving en ook cliënten maken er gebruik van. Soms kan dit nog best wel lastig zijn. Daarom is er een workshop ontwikkeld waarin je als medewerker alle do’s en don’ts leert van social media. Zo kun je cliënten beter helpen bij het omgaan met social media. Loop je weleens tegen dilemma’s aan? Wat doe je bij vriendschapsverzoeken op Facebook van cliënten? Of bij WhatsApp berichten? Kom naar de workshop Mediawijsheid. Er is een workshop in Almelo, Enschede en Losser. Je leert ook hoe je problemen of vragen het beste kunt bespreken met een cliënt.


Data workshops:
- Regio Losser: Maandag 11 november van 10.30 tot 12.00 uur in het OC op de LosserHof
- Regio Enschede: Dinsdag 12 november van 15.30 tot 17.00 uur bij TafeltjeVier op ’t Bouwhuis in Enschede.
- Regio Almelo: Donderdag 14 november van 15.30 tot 17.00 uur bij HeerlijkHappy in Almelo.

 

Aanmelden kan alleen via intranet of door een mail te sturen naar LerenenOntwikkelen@dtzc.nl.

 

Bijeenkomsten voor cliënten

Ook voor cliënten zijn er bijeenkomsten over het gebruik van social media. Lees in de bijlage hier meer over, bespreek dit met ze en kom vooral met cliënten langs. Klik hier voor de bijlage.

ook in het nieuws

Terugblik Kenniscafť: Geef mij de 5
9 oktober 2019
Vorige week heeft Colette de Bruin een lezing gegeven over autisme en de methodiek ‘Geef mij de 5’ op de LosserHof. De opkomst was groot: ruim 180 deelnemers. De zaal was muisstil en iedereen luisterde naar de inspirerende verhalen van Colette over CASS (cliënt met autisme). Colette gaf prachtige voorbeelden en praktische toepasbare handvatten om CASS beter te begrijpen en te...
Congres ĎSamen werken aan waardig levení is start van nieuwe beweging in de gehandicaptenzorg
8 oktober 2019
De gehandicaptenzorgorganisaties Amerpoort, Cordaan, De Twentse Zorgcentra, ORO en Siza, vormen samen de ‘Handicap Experience’. Dit netwerk staat voor: ‘Samen leren hoe we de zorg voor mensen met een beperking steeds weer kunnen verbeteren’. Daarbij wordt ook gekeken naar wat de tijd waarin we leven van onze zorg vraagt. Een van de onderzoeken die in deze samenwerking...
Herfsteditie Dichtbij online!
8 oktober 2019
Vandaag staat de herfsteditie van ons prachtige, digitale magazine Dichtbij online! Lees meer over vrijwilligers Bernadette en Marjo die op de ponykar rijden, onze diëtisten, Michièl die bij de Blokker werkt, Beleven in Muziek (BiM), locatie de Iemenkorf en nog veel meer…   Klik hier om naar het magazine te gaan.
28 september 2019

18 september 2019