De Twentse Zorgcentra
De grootste aanbieder van gehandicaptenzorg- en dienstverlening in Twente

Maak kennis met De Twentse Zorgcentra

De Twentse Zorgcentra is de grootste aanbieder van zorg- en dienstverlening aan mensen met een verstandelijke beperking in Twente. Ruim 2.000 cliënten maken gebruik van uiteenlopende vormen van zorg- en dienstverlening, die direct of indirect geboden wordt door 2.500 medewerkers en meer dan 600 vrijwilligers. Wij stellen ons ten doel om ‘jouw leven samen te ondersteunen, dichtbij en deskundig’. Met in de eerste plaats aandacht voor persoonlijke wensen van onze cliënten.

 

Wij werken vraaggericht en bieden begeleiding, ondersteuning en behandeling aan jong en oud, van moeilijk verstaanbaar gedrag tot meervoudig gehandicapt, van licht verstandelijk beperkt tot ernstig verstandelijk beperkt. Bij ons werken cliënten, cliëntvertegenwoordigers én medewerkers samen in zelforganiserende teams.

 

Woon- en werkvoorzieningen in heel Twente

Onze cliënten wonen onder andere op de beschermde (deels besloten) en mooie terreinen van de LosserHof en ‘t Bouwhuis. Zij leven, wonen, werken en recreëren hier in een omgeving die nadrukkelijk rekening houdt met hun mogelijkheden en beperkingen. Daarnaast bieden we ook meer kleinschaligere woon- en werkvoorzieningen in onder andere Almelo, Tubbergen en Nijverdal.

 

 

 

nieuws
 • 05-03-2021
  lees meer
  Alternatieve Open Dag/Avond VSO de Brug

  Vanwege het coronavirus kiest VSO de Brug er uit voorzorg voor om de Open Dag en Open Avond dit schooljaar niet door te laten gaan. Daarom nodigen zij u van harte uit voor een persoonlijk kennismakingsgesprek en een rondleiding. Ze willen namelijk toekomstige leerlingen, hun ouder(s)/verzorger(s) en andere geïnteresseerden graag de mogelijkheid geven om de school te bezoeken. Graag willen...

 • 04-03-2021
  lees meer
  Tweede Kamerverkiezingen

  Op 17 maart vinden de landelijke verkiezingen plaats. De cliënten van De Twentse Zorgcentra zullen daarom een stembiljet ontvangen, omdat iedereen die ouder is dan 18 jaar een stembiljet ontvangt. Dit stembiljet ligt uiterlijk 2 weken voor de verkiezingen op de deurmat. Bij cliënten die niet zelf kunnen stemmen wordt hierover het gesprek aangegaan met de (wettelijk)...

 • 26-02-2021
  lees meer
  Gezocht: mooie verhalen in tijden van corona

  Hoe komt u/hoe kom jij deze coronatijd door? Hoe maakt u/hoe maak jij er het beste van? We horen het graag van u/je! Vertel het ons door een mail te sturen naar communicatie@detwentsezorgcentra.nl!

meer nieuws