De Twentse Zorgcentra
De grootste aanbieder van gehandicaptenzorg- en dienstverlening in Twente

Maak kennis met De Twentse Zorgcentra

De Twentse Zorgcentra is de grootste aanbieder van zorg- en dienstverlening aan mensen met een verstandelijke beperking in Twente. Ruim 1900 cliënten maken gebruik van uiteenlopende vormen van zorg- en dienstverlening, die direct of indirect geboden wordt door 2400 medewerkers en meer dan 600 vrijwilligers.

 

"Ik wil de dingen doen waar ik blij van word"

We werken vanuit onze zorgvisie: “Net als ieder ander mens heb ik het recht om te bepalen hoe ik mijn leven wil inrichten. Ik wil graag dat mensen echt naar me luisteren en mij respecteren om wie ik ben. Ik zou zoveel mogelijk dingen willen doen waar ik blij van word.”

Om dat te bereiken werken wij vraaggericht en bieden begeleiding, ondersteuning en behandeling aan jong en oud, van moeilijk verstaanbaar gedrag (ernstige gedragsproblematiek) tot meervoudig gehandicapt, van licht verstandelijk beperkt tot (zeer) ernstig verstandelijk beperkt, evenals aan mensen met een niet-aangeboren hersenletsel. Altijd vanuit onze kernwaarden: dichtbij, eenvoud en deskundig.

 

Deze kernwaarden vormen de spil van onze manier van werken. We blijven dichtbij de mensen die onze zorg nodig hebben, in alle eenvoud en met deskundigheid. Zonder dat we daarbij de regie overnemen. Bij ons werken cliënten, cliëntvertegenwoordigers én medewerkers samen in zelforganiserende teams. STERK noemen we dat: Samen Toewerken Naar Eigen Regie en Kracht.

 

Woon- en werkvoorzieningen in heel Twente

Onze cliënten wonen onder andere op de beschermde (deels besloten) en mooie terreinen van de LosserHof en ‘t Bouwhuis. Zij leven, wonen, werken en recreëren hier in een omgeving die nadrukkelijk rekening houdt met hun mogelijkheden en beperkingen. Daarnaast bieden we ook meer kleinschaligere woon- en werkvoorzieningen in onder andere Almelo, Tubbergen en Nijverdal.

 

Meer weten over ons aanbod? Download dan onze factsheet.

 

De Twentse Zorgcentra in beeld

nieuws
 • 13-08-2018
  lees meer
  OSO midzomer concert op de ColckHof

  Afgelopen vrijdag was weer het OSO midzomer concert bij de ColckHof in Almelo. Onder het genot van een hapje en een drankje heeft iedereen genoten van de mooie muziek. Bekijk hieronder de foto's!

 • 10-08-2018
  lees meer
  Vrijwilligersvacature: vrouwelijk maatje (25-35 jaar)

  Binnen de sector Wonen is bij de afdeling Rondweg 32, van de locatie de LosserHof in Losser een vraag ontstaan voor een:   Maatje Op een zaterdag of zondagmiddag, frequentie en tijd in overleg     Functie-informatie: Rondweg 32 is een woning waar meerdere mensen wonen. Veel cliënten hebben psychiatrische problematiek naast hun verstandelijke beperking en er kan sprake...

 • 10-08-2018
  lees meer
  Vrijwilligersvacature: maatje op Eikenlaan 4

  Binnen de sector Wonen is bij de afdeling Eikenlaan 4, van de locatie ‘t Bouwhuis in Enschede een vraag ontstaan voor een:   Maatje/Bezoekvrijwilliger m/v Voor 1 keer in de week of 1 keer in de 2 weken zaterdag of zondag, tijd in overleg     Eikenlaan 4 is een woning op het terrein van het Bouwhuis waar 10 cliënten wonen. Eén van de cliënten, M., een...

meer nieuws