De Twentse Zorgcentra
De grootste aanbieder van gehandicaptenzorg- en dienstverlening in Twente

Maak kennis met De Twentse Zorgcentra

De Twentse Zorgcentra is de grootste aanbieder van zorg- en dienstverlening aan mensen met een verstandelijke beperking in Twente. Ruim 1900 cliënten maken gebruik van uiteenlopende vormen van zorg- en dienstverlening, die direct of indirect geboden wordt door 2400 medewerkers en meer dan 600 vrijwilligers.

 

"Ik wil de dingen doen waar ik blij van word"

We werken vanuit onze zorgvisie: “Net als ieder ander mens heb ik het recht om te bepalen hoe ik mijn leven wil inrichten. Ik wil graag dat mensen echt naar me luisteren en mij respecteren om wie ik ben. Ik zou zoveel mogelijk dingen willen doen waar ik blij van word.”

Om dat te bereiken werken wij vraaggericht en bieden begeleiding, ondersteuning en behandeling aan jong en oud, van moeilijk verstaanbaar gedrag (ernstige gedragsproblematiek) tot meervoudig gehandicapt, van licht verstandelijk beperkt tot (zeer) ernstig verstandelijk beperkt, evenals aan mensen met een niet-aangeboren hersenletsel. Altijd vanuit onze kernwaarden: dichtbij, eenvoud en deskundig.

 

Deze kernwaarden vormen de spil van onze manier van werken. We blijven dichtbij de mensen die onze zorg nodig hebben, in alle eenvoud en met deskundigheid. Zonder dat we daarbij de regie overnemen. Bij ons werken cliënten, cliëntvertegenwoordigers én medewerkers samen in zelforganiserende teams. STERK noemen we dat: Samen Toewerken Naar Eigen Regie en Kracht.

 

Woon- en werkvoorzieningen in heel Twente

Onze cliënten wonen onder andere op de beschermde (deels besloten) en mooie terreinen van de LosserHof en ‘t Bouwhuis. Zij leven, wonen, werken en recreëren hier in een omgeving die nadrukkelijk rekening houdt met hun mogelijkheden en beperkingen. Daarnaast bieden we ook meer kleinschaligere woon- en werkvoorzieningen in onder andere Almelo, Tubbergen en Nijverdal.

 

Meer weten over ons aanbod? Download dan onze factsheet.

 

De Twentse Zorgcentra in beeld

nieuws
 • 16-10-2018
  lees meer
  Viering Allerzielen

  In het hele land worden er begin november kerkdiensten / bijeenkomsten gehouden waarin de overledenen worden herdacht. Zo ook binnen De Twentse Zorgcentra. In het weekend van 3 en 4 november noemen wij de namen van de overleden bewoners en medewerkers van het afgelopen jaar. De familie van de overledenen wordt daarbij uitgenodigd.   De ervaring leert dat het onze bewoners goed doet om...

 • 15-10-2018
  lees meer
  Wellness & Fashion Faire

  In plaats van de bekende modeshow, de verwendag en de jaarmarkt is er een nieuwe activiteit in het leven geroepen: de Wellness & Fashion Fair. Deze gaat plaatsvinden op zondag 4 november a.s. van 11.30-15.00 uur in het OC op de LosserHof en is voor iedereen toegankelijk. Er zullen verschillende kraampjes aanwezig zijn waar u zich lekker kunt laten verwennen op het gebied van wellness en...

 • 11-10-2018
  lees meer
  Raad van bestuur bij BOOM TV

  Vorige week waren Annamiek Van Dalen en Leontine Verhoeven, raad van bestuur van De Twentse Zorgcentra, te gast bij BOOM TV voor een nadere kennismaking. Het was een gezellige uitzending!

meer nieuws