De Twentse Zorgcentra
De grootste aanbieder van gehandicaptenzorg- en dienstverlening in Twente

Maak kennis met De Twentse Zorgcentra

De Twentse Zorgcentra is de grootste aanbieder van zorg- en dienstverlening aan mensen met een verstandelijke beperking in Twente. Ruim 2.000 cliënten maken gebruik van uiteenlopende vormen van zorg- en dienstverlening, die direct of indirect geboden wordt door 2.500 medewerkers en meer dan 600 vrijwilligers. Wij stellen ons ten doel om ‘jouw leven samen te ondersteunen, dichtbij en deskundig’. Met in de eerste plaats aandacht voor persoonlijke wensen van onze cliënten.

 

Wij werken vraaggericht en bieden begeleiding, ondersteuning en behandeling aan jong en oud, van moeilijk verstaanbaar gedrag tot meervoudig gehandicapt, van licht verstandelijk beperkt tot ernstig verstandelijk beperkt. Bij ons werken cliënten, cliëntvertegenwoordigers én medewerkers samen in zelforganiserende teams.

 

Woon- en werkvoorzieningen in heel Twente

Onze cliënten wonen onder andere op de beschermde (deels besloten) en mooie terreinen van de LosserHof en ‘t Bouwhuis. Zij leven, wonen, werken en recreëren hier in een omgeving die nadrukkelijk rekening houdt met hun mogelijkheden en beperkingen. Daarnaast bieden we ook meer kleinschaligere woon- en werkvoorzieningen in onder andere Almelo, Tubbergen en Nijverdal.

 

 

 

nieuws
 • 04-12-2019
  lees meer
  Aanmelden kandidaten STERKplaats Twente

  Vanaf 1 februari 2020 komt er bij ROC van Twente in Hengelo een STERKplaats Twente. Op deze STERKplaats worden mensen met een verstandelijke beperking opgeleid tot ervaringsdeskundige. De STERKplaats is een initiatief van meerdere organisaties, waaronder De Twentse Zorgcentra. Voor cliënten van De Twentse Zorgcentra is dit een unieke kans. Er is slechts plek voor 2 á 3...

 • 29-11-2019
  lees meer
  Adventstochten 2019

  Het is bijna december en dit betekent dat de Adventstochten er weer aankomen. Loopt u 11, 12 en/of 13 december ook mee met onze sfeervolle en verlichte adventstochten op 't Bouwhuis, de ColckHof en de LosserHof? Familie/vrijwilligers van de cliënten zijn ook van harte welkom! Klik hier voor meer informatie en aanmelding.

 • 29-11-2019
  lees meer
  Kerstmarkten De Twentse Zorgcentra

  Verschillende locaties van De Twentse Zorgcentra organiseren weer leuke kerstmarkten voor bewoners en andere geïnteresseerden.Stadsboerderij BeeklustHet MiddenDe Bosrand  De GildeHof staat dit jaar weer op de kerstmarkt in Alstätte. De markt is van donderdag 28 november tot en met 1 december en heeft maar liefst 55 kersthuisjes staan. De markt is donderdag van 15.00 tot 21.00...

meer nieuws