Klachten

De Twentse Zorgcentra vindt het belangrijk om goede zorg te bieden. Om dit te waarborgen is het van groot belang goed naar jou als cliënt(vertegenwoordiger) te luisteren en daarom nemen wij bij klachten en onvrede de klager serieus. Dat is onze visie en ons motto daarbij is: “iedere klacht is een gratis advies”. De Twentse Zorgcentra wil dat je jouw klacht op eenvoudige wijze kenbaar moet kunnen maken bij degene die de klacht het beste kan oplossen. Klik hier voor onze klachtenregeling.

Van deze klachtenregeling is ook een cliëntvriendelijke versie gemaakt. Klik hier om de cliëntvriendelijke versie van de klachtenregeling te bekijken.


Waar kun je met jouw klacht terecht?

De Twentse Zorgcentra doet er alles aan om eventuele klachten naar tevredenheid te behandelen en op te lossen. Heb je een klacht dan is het bespreken van jouw klacht met de betrokken medewerkers of de leidinggevende de eerste logische stap. Dat is ook de beste weg omdat jouw klacht dan snel kan worden opgelost. Wanneer in de contacten met het team jouw klacht niet opgelost wordt, dan heb je de volgende mogelijkheden: de klacht voorleggen aan de manager of de regiomanager.

 

Je kunt je bij het bespreken van een klacht laten ondersteunen. Bijvoorbeeld om te bemiddelen in het zoeken naar oplossingen. Binnen De Twentse Zorgcentra kun je die ondersteuning krijgen van de klachtenfunctionaris of cliëntvertrouwenspersoon. Klik hier om de cliëntvriendelijke flyer te bekijken waarin wordt uitgelegd wat zij doen.

 

Ontvang je zorg vanuit de Jeugdwet? Dan kun je terecht bij een vertrouwenspersoon van het Advies- en Klachtenbureau Jeugdzorg (het AKJ).

 

Heb je te maken met zorg die je niet wil? Dan kun je terecht bij een vertrouwenspersoon die er speciaal is voor vragen bij onvrijwillige zorg. Bekijk hier de cliëntvriendelijke flyers waarin wordt uitgelegd wat zij doen. Klik hier voor de flyer van Margreeth Rebers. Klik hier voor de flyer van Karlijn Pomp.

 

Je kunt je klacht ook formeel laten behandelen door de onafhankelijke Regionale Klachtencommissie Twente. Onder aan deze pagina vind je de contactgegevens.

Klik hier voor het Reglement van de klachtenadviescommissie.


Direct uw klacht melden? Klik dan hier.

 

Annemieke Bijkerk

Annemieke Bijkerk

Vertrouwenspersoon cliŽnten

T 06 - 51 41 41 20

E Vertrouwenspersoonclienten@detwentsezorgcentra.nl

Mirjam Dopheide

Mirjam Dopheide

Klachtenfunctionaris

T 06 - 41 26 78 48

E Klachtenfunctionaris@detwentsezorgcentra.nl

Margreeth Rebers

Margreeth Rebers

Vertrouwenspersoon onvrijwillige zorg

T 06 - 21 38 51 22

E m.rebers@hetlsr.nl

Karlijn Pomp

Karlijn Pomp

Vertrouwenspersoon onvrijwillige zorg

T 06 - 15 61 56 19

E k.pomp@hetlsr.nl

Advies- en klachtenbureau Jeugdzorg (AKJ)

Advies- en klachtenbureau Jeugdzorg (AKJ)

www.akj.nl

T 088 555 1000

E info@akj.nl

Regionale Klachtencommissie Twente

Secretariaat

T 088 430 4001

E secretariaat@regionaleklachtencommissietwente.nl


ideeŽn? tips? klachten?

Meld het ons