Header

Zorgpark de LosserHof

 • Veilige omgeving
 • Alle voorzieningen op het park
 • Altijd wat te doen

Benieuwd naar de woningen op zorgpark de LosserHof in Losser?

Bekijk woningen op zorgpark de LosserHof

Wonen op zorgpark de LosserHof

Het kan voor mensen met een verstandelijke beperking best lastig zijn om zelfstandig te wonen. Misschien ook voor jou wel. Daarom kun je op zorgpark de LosserHof wonen onder begeleiding van de zorgprofessionals van De Twentse Zorgcentra.

Beschermd terrein

De LosserHof is een rustig zorgpark in Losser, waar mensen met een verstandelijke beperking veilig kunnen wonen en een zo normaal mogelijk leven kunnen leiden. Het is een beschermd terrein waar altijd iemand in de buurt is om je te helpen. Op het park is van alles te beleven, maar natuurlijk ben je ook vrij om het park te verlaten. Voor de ingang van de LosserHof stopt een bus waarmee je het park op en af kan. Ook je visite kan jou met deze bus komen bezoeken.

Wat is er op zorgpark de LosserHof?

Bekijk hieronder welke voorzieningen er op de LosserHof zijn en wat je er overdag of in je vrije tijd kunt doen.

Woningen

Op het park staan verschillende woningen. Dit is voornamelijk laagbouw waardoor je er makkelijk met een rolstoel in kunt bewegen. In totaal wonen er zo’n 300 mensen op de LosserHof in groepswoningen, studio’s en appartementen.

 • Een groepswoning deel je met anderen. Je hebt een eigen slaapkamer, maar deelt de rest van het huis en een tuin.
 • Een studio is voor jou alleen. Dat is één ruimte waar alle voorzieningen in staan.
 • Een appartement heeft dezelfde voorzieningen als een studio, maar is wat groter. Het heeft een losse slaapkamer en woonkamer in plaats van één grote open ruimte waar alles in staat.

Ook voor de bewoners van de studio’s en appartementen hebben we groepsruimtes. Hier kun je andere bewoners ontmoeten en samen een kopje koffie of thee drinken. Dat is wel zo gezellig!

Bekijk alle woningen op zorgpark de LosserHof

Dagbesteding

Een zinvolle daginvulling. Dat willen we allemaal. Daarom zijn er verschillende activiteiten die je kunt doen op het zorgpark. Denk aan: kunst maken, in het bos of op de boerderij werken, hout bewerken of in de horeca werken. Ook zijn er belevingsgerichte activiteiten zoals snoezelen, zwemmen of bewegen en muziek.

Vrije tijd en ontmoeten

Op zorgpark de LosserHof valt een hoop te beleven. Ga gezellig wat drinken bij het Ontmoetingscentrum of gooi je heupen los in de beweegzaal. Koel af in het zwembad en leef je uit in de speeltuin. Ga een rondje fietsen en rust lekker uit op de bankjes in de mooie natuur.

Activiteiten

We organiseren veel activiteiten op de LosserHof. Zo vieren we met z’n allen kerst en verkleden we ons met carnaval. We wandelen ook graag en daarom houden we eens per jaar een ‘wandeltweedaagse’. In de winter staat er een echte schaatsbaan op het park en in de zomer organiseren we de leukste buitenfeestjes.

Bekijk de activiteitenkalender

Dingen samen doen

Met de mensen die je leert kennen op het park kun je natuurlijk ook iets gaan doen. Ga bijvoorbeeld samen naar de winkels op het park. We hebben een kleine supermarkt en een cadeauwinkel, waar we spullen verkopen die door cliënten zijn gemaakt. Of ga knuffelen met de dieren op kinderboerderij De Wollewei.

Lees meer over vrije tijd en recreatie

Medische dienst

De medische dienst op zorgpark de LosserHof staat klaar voor alle cliënten die op het park wonen. We dragen met onze medische behandeling bij aan een waardig leven in ziekte én gezondheid. Speciaal voor mensen met een verstandelijke beperking waarbij klachten zich soms anders uiten.

De medische dienst bestaat uit:

 • Artsen voor mensen met een verstandelijke beperking (artsen VG)
 • Huisartsen
 • Basisartsen
 • Verpleegkundig specialisten
 • Praktijkverpleegkundigen
 • Medisch secretariaat

Lees meer over de medische dienst

Behandelaren

Op de LosserHof werken verschillende behandelaren. Van gedragskundigen, artsen voor mensen met een verstandelijke beperking en tandartsen tot fysiotherapeuten, muziektherapeuten en geestelijk verzorgers. Zij zijn gespecialiseerd in de behandeling en zorg van mensen met een verstandelijke beperking. Samen met jou kijken we wat bij jou past en voor jou prettig is.

Lees meer over behandeling en zorg

Geestelijke verzorging

Sommige bewoners zijn gelovig. Zij vinden het fijn om met anderen stil te staan bij hun geloof en daar is op de LosserHof ook ruimte voor. In het weekend is er een kerkdienst waar iedereen naartoe mag. We hebben een geestelijk verzorger in dienst, waar je altijd bij terecht kunt om te praten over jouw geloof. Voor bewoners die liever in hun eentje met hun geloof bezig zijn, is een gedenkplek op het terrein.

We dwingen niemand mee te doen aan deze activiteiten, maar vinden het belangrijk dat de optie er is voor bewoners die hier behoefte aan hebben.

Onderwijs

Op het park staat onderwijsvoorziening de Meander. De Meander is een ‘tweedelijns school’ voor leerlingen met gedragsproblematiek die een zeer intensieve ondersteuning en begeleiding nodig hebben. De leerlingen zijn tussen de 6 en 18 jaar oud. Sommigen wonen op de LosserHof en anderen in de buurt.  

Lees meer over de Meander

 

Is zorgpark de LosserHof iets voor jou? Of heb je vragen?

Neem contact op met ons CliëntServiceBureau: zij helpen je graag verder!

088 – 430 44 44Mail ons

Bekijk ook eens zorgpark ‘t Bouwhuis

Wonen, werken en ontspannen in een rustige, veilige en groene omgeving. Met alle zorg altijd dichtbij.

 • 35 (groeps-)woningen
 • Wonen én werken of dagbesteding op het park
 • Alle voorzieningen op het park

Bekijk zorgpark ‘t Bouwhuis