Header

Hoe is het om een verstandelijke beperking te hebben? Waar loop je tegenaan in je leven? Daarover kan ons E-team alles vertellen. Het E-team bestaat uit ervaringsdeskundigen die geleerd hebben om hierover te vertellen. Zo kunnen zij laten zien en ervaren wat fijn is en wat niet.

 
Logo van het E-team

Wat doet het E-team

Het E-team doet veel verschillende dingen. Wat dat is, lees je hieronder.

Workshops en gastlessen

Het E-team verzorgt workshops en gastlessen. De ene keer voor leerlingen en studenten van basisscholen, ROC’s, hogescholen of universiteiten. En een andere keer voor het management, leidinggevenden, gedragskundigen, begeleiders of cliënten van De Twentse Zorgcentra. Als deelnemer van de workshop stap je in de wereld van een bewoner van De Twentse Zorgcentra. Dit levert altijd mooie reacties op, zoals “ik voelde me alleen” of “je wordt met je neus op de feiten gedrukt” of “Ik ga morgen echt anders naar mijn werk”.

Rika, ervaringsdeskundige

Het geven van workshops is geweldig leuk!

Warm welkom

Het E-team verzorgt ook een warm welkom tijdens de Welkom dag voor nieuwe medewerkers en ze doen mee aan onderzoek als co-onderzoeker of als interviewer.

Advies geven

Het E-team geeft graag advies bij het schrijven van begrijpelijke teksten voor mensen met een verstandelijke beperking. Ook doen ze vaak mee met sollicitatiegesprekken bijvoorbeeld voor een nieuwe lichting BBL-leerlingen of als er een nieuwe manager of begeleider nodig is.

Kevin, ervaringsdeskundige

Door je ervaringen te delen, kunnen anderen je beter begrijpen.

Training

De leden van het E-team hebben de training ‘Samen sterker’ gevolgd. Dit is een training in persoonlijke ontwikkeling en algemene vaardigheden. Na deze training zijn ze officieel ervaringsdeskundige. De persoonlijke ontwikkeling en de ontwikkeling van het E-team gaat ook na de training door. Waar een ervaringsdeskundige zich in ontwikkelt hangt af van de wensen en de vaardigheden of talenten van iemand. De ervaringsdeskundigen worden ondersteund door de coaches van het E-team.

Wil je me meer weten?

Benieuwd wat het E-team voor jou kan betekenen? Of wil je aan het E-team deelnemen als ervaringsdeskundige? Neem dan contact op met de coaches van het E-team via Bureau Zeggenschap.

Telefoon: 088 – 430 45 56
E-mail: bureauzeggenschap@detwentsezorgcentra.nl