Adres: Bouwhuislaan 13 7524 GB Enschede

Zilverband is een dagbestedingslocatie voor volwassenen met een matige of lichte verstandelijke beperking. Hier kun je arbeidsmatige activiteiten doen. Alle werkzaamheden zijn uitdagend, gevarieerd en gericht op jouw ontwikkeling. We hebben ook een atelier waar kunst wordt gemaakt. Klanten kunnen deze artikelen kopen.

Volg ons op Facebook

Wat kun je doen bij Zilverband?

Industrieel werk
Creatie en creativiteit met (schilder)kunst
Persoonlijke ontwikkeling
Logistiek en transport

Activiteiten

Bij Zilverband kun je verschillende dingen doen, zoals industriële werkzaamheden, bezorgwerkzaamheden en sorteerwerk. Er is ook een atelier waar je eigen kunst mag maken. Er zijn dus verschillende groepen met eigen lokalen. In de lokalen zijn een aantal kleinere werkplekken gemaakt. Daar kun je rustig in je eentje werken.
Bedrijven uit de omgeving schakelen Zilverband vaak in voor bijvoorbeeld inpakwerkzaamheden. Als er een grote order is, werken we hier vaak met de hele afdeling aan, maar blijft elke groep in het eigen lokaal.

Industrieel werk

Bij Zilverband kun je verschillende vormen van arbeidsmatig werk doen: buttons in elkaar zetten, artikelen inpakken, kopiëren en printen, versnipperen, producten sorteren, onderdelen in elkaar zetten, enzovoort.

Creatief en kunst

In ons atelier kun je van alles doen, zoals schilderijen maken, werken met papier-maché en houten voorwerpen beschilderen. De artikelen die in het atelier gemaakt worden, kunnen ook verkocht worden of bieden we aan voor de kunstuitleen.

Logistiek en transport

Je mag ook werkzaamheden doen op het gebied van logistiek en transport. Denk aan het rondbrengen en ophalen van de post, het wegbrengen van pakketten en het verwerken van briefzendingen.

Leer-werklijnen

Binnen Zilverband werken we met leer-werklijnen. Dit betekent dat jij als deelnemer getraind wordt in het onderhouden en misschien wel vergroten van je vaardigheden. Op die manier kun je je ontwikkelen, leer je om te werken en om mee te doen aan de maatschappij. Je kunt ook certificaten behalen. Daarmee laat je zien dat je bepaalde werkzaamheden zelfstandig kunt uitvoeren. Deze certificaten zorgen ervoor dat je misschien in dienst kunt gaan bij andere bedrijven of dat je door kunt stromen naar een hoger niveau.

Is Zilverband iets voor jou?

Binnen Zilverband kan volledig flexibel gewerkt worden. Je mag op verschillende werkplekken werken, zodat het afwisselend blijft. Je mag meestal zelfstandig en in je eigen tempo werken. We lunchen altijd samen bij TafeltjeVier, het restaurant op ’t Bouwhuis. Klinkt dit als een leuke werkplek voor jou?

Begeleiding en ondersteuning

Bij Zilverband mag je jezelf verder ontwikkelen. Waar liggen je kwaliteiten en wat zou je nog graag willen leren of beter in worden? Hier kijken we samen naar.

Behandelmethode Triple-C

Bij Zilverband werken we met de methodiek Triple-C. Dit is een behandelmethode die uitgaat van menselijke behoeften, waarbij gewerkt wordt aan een onvoorwaardelijke ondersteuningsrelatie. We zorgen er samen met jou voor dat je een zo gewoon mogelijk leven kunt leiden, ondanks je beperking. Dat doen we door samen successen te vieren, hoe klein ook. Daardoor groeit jouw vertrouwen, heb je minder stress en zorgen we ervoor dat problematisch gedrag naar de achtergrond verdwijnt.

Bereikbaarheid

Zilverband bevindt zich in het grote dagbestedingscentrum op zorgpark ’t Bouwhuis in Enschede. Het adres is:

Bouwhuislaan 13
7524 GB Enschede

Openbaar vervoer

Er is een bushalte op ongeveer een kilometer afstand.

Parkeren

Je kunt parkeren op het terrein van ‘t Bouwhuis.

Route