Adres: Bouwhuislaan 11 7524 GB Enschede

Stamvast is een dagbestedingslocatie voor volwassenen en ouderen met een ernstige of matige verstandelijke beperking. Je mag meedoen aan afwisselende en uitdagende activiteiten en licht arbeidsmatige werkzaamheden doen. Je krijgt ook de ruimte om creatieve dingen te maken. Sommige artikelen die we maken, verkopen we aan klanten.

Volg ons op Facebook

Wat kun je doen bij Stamvast?

Licht industrieel werk
Bewegen
Individuele werkzaamheden en vermaak

Licht industrieel werk

Bij Stamvast kun je verschillende vormen van licht arbeidsmatig werk doen: buttons in elkaar zetten, envelopjes vouwen of inpak- en sorteerwerk. Je werkt zo zelfstandig mogelijk, in het tempo dat bij jou past en zonder druk.

Bewegen

Bewegen is een vast en heel belangrijk onderdeel van ons dagprogramma. Activiteiten zoals wandelen, gymmen in de gymzaal en zwemmen doen we dagelijks of wekelijks. Elke dag gaan we minstens één keer naar buiten voor een fijne wandeling en eventueel een boodschap in de winkel. Zwemmen doen we elke week in kleine groepjes in het zwembad op ons terrein.

Individuele werkzaamheden en vermaak

Wij hebben ook een gevarieerd aanbod van (individuele) werkzaamheden en creatieve activiteiten. We hebben zelfs een eigen papierschepperij. De artikelen die we daar maken verkopen we aan klanten.

Is Stamvast iets voor jou?

Bij alles wat je doet, is er geen druk. Je krijgt alle ruimte om je te ontspannen. Hou jij van bewegen, creatief bezig zijn of licht industrieel werk doen? Dan is werken bij Stamvast leuk voor jou!

Begeleiding en ondersteuning

Bij Stamvast mag je jezelf verder ontwikkelen. Waar liggen je kwaliteiten en wat zou je nog graag willen leren of beter in worden? Hier kijken we samen naar. De begeleiders kijken ook naar non-verbale communicatie van de deelnemers: wat zeggen ze met hun gedrag, lichaamstaal en gezichtsuitdrukking? Wat hebben ze nodig? De begeleiders weten hoe ze hiermee om moeten gaan. Dat is belangrijk om de (fysieke) mogelijkheden van een deelnemer te behouden en misschien zelfs wel te vergroten.

Bij Stamvast kun je ook meedoen aan de rand van de groep, zodat je minder prikkels krijgt en toch arbeidsmatig werk kunt doen. Je krijgt dan een intensievere begeleiding die bij jouw zorgvraag past.

Behandelmethode Triple-C

Bij Stamvast werken we met de methodiek Triple-C. Dit is een behandelmethode die uitgaat van menselijke behoeften, waarbij gewerkt wordt aan een onvoorwaardelijke ondersteuningsrelatie. We zorgen er samen met jou voor dat je een zo gewoon mogelijk leven kunt leiden, ondanks je beperking. Dat doen we door samen successen te vieren, hoe klein ook. Daardoor groeit jouw vertrouwen, heb je minder stress en zorgen we ervoor dat problematisch gedrag naar de achtergrond verdwijnt.

Bereikbaarheid

Stamvast bevindt zich in het grote dagbestedingscentrum op zorgpark ’t Bouwhuis in Enschede. Het adres is:

Bouwhuislaan 11
7524 GB Enschede

Openbaar vervoer

Er is een bushalte op ongeveer een kilometer afstand.

Parkeren

Je kunt parkeren op het terrein van ‘t Bouwhuis.

Route