Adres: Hilverbeek 1 – 1A 7608 JD Almelo

Hilverbeek 1 en 1A is een woning voor jeugd en (jong-)volwassenen met een lichte tot matige verstandelijke beperking. Er is plek voor 20 bewoners.

De woning

Hilverbeek 1 en 1A ligt in de wijk Schelfhorst in Almelo. Het is een woning die middenin een woonwijk ligt. Alle bewoners hebben hun eigen appartement. Dat betekent: je eigen slaapkamer, woonkamer met keuken en een eigen badkamer.  De appartementen hebben een eigen terras en er is een gezamenlijke tuin waar je lekker buiten kunt zitten.

Voorzieningen

Eigen appartement met slaapkamer, woonkamer met keuken en badkamer
Eigen terras bij appartement en een gezamenlijke omheinde tuin
Wifi
Radio & TV
Rolstoeltoegankelijk
Recreatieve activiteiten

Begeleiding

We vinden het ontzettend belangrijk dat jij je begrepen én thuis voelt bij ons. Daarom zorgen we voor persoonlijke ondersteuning die past bij jouw behoefte. Onze begeleiders zijn dichtbij en zorgen voor rust en overzicht, zodat jij je ontspannen en veilig voelt.

Triple-C

In deze woning werken we met de methodiek Triple-C. Dit is een begeleidingsmethodiek die uitgaat van menselijke behoeften. We zorgen er samen met jou voor dat je een zo gewoon mogelijk leven kunt leiden, ondanks je beperking. Dat doen we door samen successen te vieren, hoe klein ook. Daardoor groeit jouw vertrouwen, heb je minder stress en zorgen we ervoor dat problematisch gedrag naar de achtergrond verdwijnt.

Fijne daginvulling

Samen met jou werken we aan een zo fijn mogelijke daginvulling. Dat kunnen activiteiten in de woning zijn. Of op een andere locatie. Denk aan werken met dieren, inpakwerk, klusjes doen of creatief bezig zijn met klei of verf. In je vrije tijd ondernemen we ook veel leuke en gezellige activiteiten, zoals wandelen, fietsen of ergens een ijsje eten.

Omgeving

Deze woning staat in de wijk Schelfhorst in Almelo. Er is een winkelcentrum in de buurt met onder andere een bakker, een slager en een supermarkt. Om de hoek ligt ons dienstencentrum De ColckHof. Daar kun je terecht voor behandeling en zorg, maar ook voor ontspanning, dagbesteding of een lekkere lunch in ons restaurant Heerlijk Happy.

Openbaar vervoer

Er is een bushalte op loopafstand.

Parkeren

Je kunt parkeren op een centrale parkeerplaats.

Route

Ook bij ons wonen?

Wij kijken graag met jou mee of er een woning is die bij jou past. Neem contact op met ons CliëntServiceBureau. Zij helpen jou graag verder!

088 – 430 44 44Mail ons