Adres: Roskamstraat 6 7602 JT Almelo

Eugeria is een dagbestedingslocatie voor volwassenen met een lichte verstandelijke beperking. Als je werkt bij Eugeria krijg je de kans om je optimaal te ontwikkelen. Het doel is dat je taken en werkzaamheden zo zelfstandig mogelijk kunt uitvoeren.

Wat kun je doen bij Eugeria?

Gastheerschap
Housekeeping
Logistiek
Dierenverzorging

Wat is Eugeria?

Het Carintreggeland Huis Eugeria in Almelo is een verpleeghuis. In Eugeria wonen mensen die niet langer zelfstandig kunnen wonen door een lichamelijke of psychische beperking of door geheugenverlies. Sommige bewoners zijn hier om te revalideren. In dit huis is veel te doen en daarom werken hier cliënten van De Twentse Zorgcentra in de zorg, horeca, dierverzorging en dienstverlenende sector.

Bij Eugeria werk je best zelfstandig. Je helpt de begeleiders van deze woonvoorziening. Denk aan dierverzorging, gastvrouw- en gastheerschap, gastenservice en logistieke werkzaamheden . Binnen deze leer-werkplek wordt er gewerkt aan persoonlijke leerdoelen: wat wil jij leren?

Ondersteunend gastvrouw/gastheer

Als ondersteunend gastvrouw of gastheer werk je in de huiskamer van mensen die bij Eugeria wonen. Je ondersteunt het verplegend personeel bij licht huishoudelijke taken. Je verzorgt bijvoorbeeld de koffie en thee en helpt mee met het dekken van de tafel. Als je het leuk vindt, mag je ook kleine activiteiten organiseren voor de groep of een bewoner. Denk aan nagels lakken, wandelen of het bakken van een cake of appeltaart. De ondersteunend gastvrouw of gastheer zorgt voor een stukje gezelligheid en aanspraak voor de bewoners van Eugeria.

Gastenservice

Bij de gastenservice help je de medewerkers van Eugeria in de keuken en het restaurant. Je zorgt er samen voor dat het restaurant er netjes en opgeruimd is, je verzorgt de koffie en thee en voor de lunch dek je de tafels. Je helpt de bewoners tijdens de lunch als ze dit nodig hebben. Denk aan het smeren van het brood en het schenken van koffie en thee. Na de lunch zorg je er samen met je team voor dat de tafels weer afgeruimd worden en dat alles schoon in de kasten komt.

Logistiek

Bij logistiek verzorg je de post en breng je pakketten weg naar de verschillende woningen op het terrein van Eugeria. Daarnaast haal je de was en het vuilnis op bij de woningen en zorg je dat dit op de juiste plek komt. Als logistiek medewerker zorg je er dus voor dat alles van A naar B gebracht wordt.

Dierverzorging

Op het terrein van Eugeria is het Reggeveld park. Hier wonen verschillende dieren die verzorgd en gevoerd moeten worden. Bij de kippen moeten bijvoorbeeld de eieren uit het hok gehaald worden en de hokken van de dieren moeten dagelijks onderhouden en schoon gemaakt worden.

Leer-werklijnen

Bij Eugeria wordt gewerkt met de leer-werklijn ‘Horeca & Dienstverlening’. Dit betekent dat jij als deelnemer getraind wordt in het onderhouden en misschien wel vergroten van je vaardigheden. Op die manier kun jij je ontwikkelen, leer je om te werken en om mee te doen aan de maatschappij. Je kunt ook certificaten behalen. Daarmee laat je zien dat je zelfstandig bepaalde werkzaamheden kunt doen. Deze certificaten zorgen ervoor dat je misschien in dienst kunt gaan bij andere bedrijven in de buurt.

Is Eugeria iets voor jou?

Bij Eugeria leer je om zelfstandig te werken en je ontdekt hoe het echte werkende leven eruitziet. Wil je hier werken, dan zal je moeten kunnen communiceren, jezelf kunnen verzorgen en moet je aanwezig zijn als dit van je gevraagd wordt.

Wat je bij Eugeria doet, heeft echt betekenis: het is voor de bewoners van Eugeria belangrijk dat jij er bent. Als je houdt van de zorg, horeca, dierverzorging of dienstverlening, dan is Eugeria een hele fijne en goede plek voor jou.

Je kunt ook bij ons terecht als je een indicatie of beschikking voor dagbesteding hebt. En ook als je wilt re-integreren vanuit de gemeente of het UWV kun je bij ons aan de slag.

Begeleiding en ondersteuning

Er is één begeleider aanwezig voor alle deelnemers. Werk je bij Eugeria dan zal je veel zelfstandig moeten doen. Het is belangrijk dat jij leert wat het gewone (werk)leven is. Door de begeleiding die je krijgt, krijg je vertrouwen in jezelf en leer je om veel zelf te doen. Je krijgt veel ruimte en er is duidelijkheid en voorspelbaarheid.

Behandelmethode Triple-C

Bij Eugeria werken we met de methodiek Triple-C. Dit is een behandelmethode die uitgaat van menselijke behoeften, waarbij gewerkt wordt aan een onvoorwaardelijke ondersteuningsrelatie. We zorgen er samen met jou voor dat je een zo gewoon mogelijk leven kunt leiden, ondanks je beperking. Dat doen we door samen successen te vieren, hoe klein ook. Daardoor groeit jouw vertrouwen, heb je minder stress en zorgen we ervoor dat problematisch gedrag naar de achtergrond verdwijnt.

Bereikbaarheid

Eugeria ligt vlak bij het centrum van Almelo. Het adres is:

Roskamstraat 6
7602 JT Almelo

Openbaar vervoer

Er is een bushalte op honderd meter afstand.

Parkeren

Je kunt parkeren op de grote parkeerplaats vlakbij.

Route