Adres: Lonneker Molenweg 20 7525 PC Enschede

De Noaber is een dagbesteding voor jongeren en (jong)volwassenen (16 tot 45 jaar) met een lichte verstandelijke beperking. Bij de Noaber in Lonneker werk je in een echte houtwerkplaats, waar je beperking naar de achtergrond verdwijnt.  Er is een gezellige sfeer, we werken samen in een team en doen niet aan werkdruk. In onze eigen winkel kunnen bezoekers zelfgemaakte artikelen kopen.

Volg ons op Facebook

Winkel de Noaber

Openingstijden: maandag t/m vrijdag van 9.00 – 16.00 uur.

  • Houten artikelen; van vogelhuisjes en poppenwagens tot broodplanken en dienbladen
  • Handgemaakt en uniek
  • Oude meubels in een nieuw jasje gestoken
Vragen?

Bel 088 – 430 61 25 of mail denoaber@detwentsezorgcentra.nl.

Een kijkje bij de Noaber

Wat kun je doen bij de Noaber?

Ambachtelijk timmerwerk
Vervaardigen van producten
Winkel
Kleinschalige technische en-of onderhoudsklussen

Ambachtelijk timmerwerk

In de houtwerkplaats leer je stap voor stap om bepaalde producten te maken, zoals bloembakken en wandborden maar ook kasten en andere meubels. Daarnaast restylen we bestaande meubels naar de nieuwste woontrends. Hoe verder jij je ontwikkelt, hoe ingewikkelder de producten worden die je maakt.

Vervaardigen van producten

In de werkplaats maken we samen de mooiste producten, naar eigen ontwerp of op aanvraag. Sommige producten maken we ook in serie. Heb je behoefte aan repeterend werk vanwege bijvoorbeeld autisme of ben je gewoon even toe zijn aan wat meer rust in je hoofd? Dan kan dit seriematige werk heel geschikt voor je zijn.

Winkel

We hebben in ons pand een eigen winkel. Daar verkopen we naast producten die we zelf hebben gemaakt bijvoorbeeld oude meubeltjes die door onze deelnemers in een nieuw jasje zijn gestoken. In de winkel staan ook ‘prototypes’: nieuwe producten waarvan we er eerst eentje maken om te kijken of de bezoekers er belangstelling voor hebben. In de winkel zorg jij voor een gastvrij onthaal en help jij de klanten. 

Technische en onderhoudsklussen

Voor het zorgpark ’t Bouwhuis in Enschede doen we (meubel)reparaties, eenvoudig onderhoudswerk en andere klusjes. Als je aan dit soort werk toe bent, dan begeleiden we je daarin stap voor stap. Als we samen het gevoel hebben dat jij het aankunt, dan sturen we je zelfstandig naar een klus.

Is de Noaber iets voor jou?

Kom jij als jongere net van school of heb je al langer moeite om je plekje te vinden op de arbeidsmarkt? En ben je tussen de 16 en 45 jaar oud? Dan is werken bij de Noaber misschien echt iets voor jou!

Leer-werklijnen

Bij de Noaber wordt gewerkt met de leer-werklijn ‘Techniek’. Dit betekent dat jij getraind wordt in het onderhouden en misschien wel vergroten van je vaardigheden. Op die manier kun jij je ontwikkelen, leer je om te werken en om mee te doen aan de maatschappij. Je kunt ook certificaten behalen. Daarmee laat je zien dat je zelfstandig bepaalde werkzaamheden kunt doen. Wij stimuleren je om het beste uit jezelf te halen. 

Begeleiding en ondersteuning

De begeleiders vinden warm en menselijk contact belangrijk. Zowel individueel als in groepsverband. We kijken welke mogelijkheden jij hebt en hoe we daar samen mee aan de slag kunnen gaan.

Behandelmethode Triple-C

Bij de Noaber werken we met de methodiek Triple-C. Dit is een behandelmethode die uitgaat van menselijke behoeften, waarbij gewerkt wordt aan een onvoorwaardelijke ondersteuningsrelatie. We zorgen er samen met jou voor dat je een zo gewoon mogelijk leven kunt leiden, ondanks je beperking. Dat doen we door samen successen te vieren, hoe klein ook. Daardoor groeit jouw vertrouwen, heb je minder stress en zorgen we ervoor dat problematisch gedrag naar de achtergrond verdwijnt.

 

Bereikbaarheid

De Noaber is gevestigd in het dorp Lonneker, dat bij gemeente Enschede hoort. Het adres is:

Lonneker Molenweg 20
7525 PC Enschede

Openbaar vervoer

Er is een bushalte op ongeveer tweehonderd meter afstand.

Parkeren

Je kunt parkeren op en rondom het terrein van de Noaber.

Route