Adres: Jan Tooropstraat 49 7606 JS Almelo

De Groenderij is een dagbestedingslocatie voor jeugd, jongvolwassenen en volwassenen met een matige of lichte verstandelijke beperking. Jij mag je hier ontwikkelen tot hovenier, houtzager, kweker of facilitair medewerker. Dit doe je op je eigen manier. Ook heb je de mogelijkheid om certificaten te halen of (deels) naar loonwaarde te werken. Bij de Groenderij is ook een winkel waar bezoekers brandhout, seizoensartikelen en artikelen voor tuinonderhoud kunnen kopen.

Volg ons op Facebook Volg ons op Instagram Volg ons op Twitter

Brandhout of andere artikelen online bestellen?  Mail je vraag naar: degroenderij@detwentsezorgcentra.nl of vul hieronder het contactformulier in. 

Winkel de Groenderij

Openingstijden: maandag t/m vrijdag van 9.00 – 16.00 uur.

  • Zelfgemaakte houten artikelen
  • Brandhout
  • Eigen gekweekte groenten en seizoensgebonden bloemen en planten
Vragen?

Bel 088 – 430 61 32 of mail degroenderij@detwentsezorgcentra.nl.

Een kijkje bij de Groenderij

Wat kun je doen bij de Groenderij?

Hoveniers
Houtzagerij
Kwekerij
Facilitaire dienst

Activiteiten

Bij  de Groenderij leer je om hovenier, houtzager, kweker of facilitair medewerker te worden. Er is een ruime kantine, brandhoutzagerij, verwarmde kweekkas, een winkel en een grote leer- en belevingstuin. Soms werk je op een andere plek in de buurt.

Hoveniers

Elke dag gaan de hoveniersgroepen op pad voor groot en klein onderhoud aan tuinen. Dit zijn tuinen van woon- en dagbestedingslocaties van De Twentse Zorgcentra, bijvoorbeeld in Enschede, Tubbergen, Rijssen en Hellendoorn.

Houtzagerij

Bij de Groenderij is ook een houtzagerij. In de zagerij verwerk je hout uit de bosbouw tot brandhout. Het brandhout wordt gezaagd en gekloofd en is daarna te koop in onze eigen winkel en op andere plekken in de buurt (zoals bij pompstations). We bezorgen zelfs brandhout aan huis.

Kwekerij

Er is ook een kwekerij. In de kwekerij is een verwarmde kweekkas en een leer- en belevingstuin van een halve hectare groot. Daar kweken we allerlei soorten onbespoten groenten, fruit, bloemen en planten.

Facilitaire dienst en winkel

Je kunt ook werken in de kantine. Dan zorg je voor koffie, thee en lunch. Ook zorg je ervoor dat het gebouw netjes en schoon is en je doet de was.
In de winkel mag je klanten helpen. We verkopen brandhout, zelfgemaakte houten artikelen en bloemen en planten.

groenderij-zagen

Leer-werklijnen

Bij de Groenderij wordt gewerkt volgens de leer-werklijn ‘Groen en Dieren’. Dit betekent dat jij als deelnemer getraind wordt in het onderhouden en misschien wel vergroten van je vaardigheden. Op die manier kun je je ontwikkelen, leer je om te werken en om mee te doen aan de maatschappij. Je kunt ook certificaten behalen. Daarmee laat je zien dat je bijvoorbeeld zelfstandig kunt werken met de kettingzaag of bosmaaier. Deze certificaten zorgen ervoor dat je misschien in dienst kunt gaan bij andere bedrijven in de buurt of dat je door kunt stromen naar regulier onderwijs.

Is de Groenderij iets voor jou?

Vind jij het leuk om te werken als hovenier, in de houtzagerij of kwekerij of juist in de kantine? Dan is de Groenderij een leuke plek voor je. Je leert hier veel en je kunt ook certificaten halen.

Begeleiding en ondersteuning

Bij de Groenderij werken professionele begeleiders. Zij kijken goed wat jij nodig hebt en overleggen met je wat jij wilt doen en wat je nog wilt leren.

Behandelmethode Triple-C

Bij de Groenderij werken we met de methodiek Triple-C. Dit is een behandelmethode die uitgaat van menselijke behoeften, waarbij gewerkt wordt aan een onvoorwaardelijke ondersteuningsrelatie. We zorgen er samen met jou voor dat je een zo gewoon mogelijk leven kunt leiden, ondanks je beperking. Dat doen we door samen successen te vieren, hoe klein ook. Daardoor groeit jouw vertrouwen, heb je minder stress en zorgen we ervoor dat problematisch gedrag naar de achtergrond verdwijnt.

Bereikbaarheid

De Groenderij vind je in de wijk Ossenkoppelerhoek in Almelo. Het adres is:

Jan Tooropstraat 49
7606 JS Almelo

Openbaar vervoer

Er is een bushalte op ongeveer 450 meter afstand van de Groenderij.

Parkeren

Je kunt vrij parkeren rondom het gebouw van de Groenderij.

Route