Adres: Den Alerdinck 2 7608 CM Almelo

De Finesse is een dagbestedingslocatie voor volwassenen met een ernstige verstandelijke beperking. De Finesse biedt belevingsgerichte dagbesteding in een sfeervolle omgeving waarbij geborgenheid en veiligheid voorop staan. We sluiten aan bij jouw vraag en belevingswereld. Dit doen we door aandacht te hebben voor jouw persoonlijke behoeftes en mogelijkheden. En tegelijk bieden we ondersteuning bij de ontplooiing van jouw talenten.

Volg ons op Facebook

Een kijkje bij de Finesse

Wat kun je doen bij de Finesse?

Activiteiten
Zintuiglijke beleving
Natuur

Activiteiten

Bij de Finesse zijn er allerlei activiteiten. Je start de dag op je basisgroep. Daarna kun je met een groepje of alleen een activiteit doen, soms in een ander lokaal of buiten. Je sluit de dag ook weer af op je basisgroep.

Afwisselend dagprogramma

Het dagprogramma op de Finesse is afwisselend. We kijken naar wat de deelnemers kunnen en willen. Soms gaat het vooral om gezelligheid en creativiteit, en voor sommige deelnemers is rust en structuur juist belangrijk. Daar wordt rekening mee gehouden bij alle activiteiten die je doet. We proberen ervoor te zorgen dat je ook andere deelnemers leert kennen.

Zintuiglijke beleving

Bij de belevingsgerichte dagbesteding zijn de zintuigen belangrijk, zoals je oren, ogen, neus, tong en handen. Bij deze activiteiten mag je horen, zien, ruiken, proeven en voelen.

Natuur

De natuur vinden we belangrijk. Als het kan, maken we een tochtje met de duo-fiets of een wandeling in de omgeving. We proberen elke dag te genieten van de natuur. Als dat niet lukt, halen we de natuur naar binnen, bijvoorbeeld door een herfsttafel te maken.

Is de Finesse iets voor jou?

Bij de Finesse zijn er leuke en afwisselende activiteiten. Het is vooral belangrijk dat jij je er veilig en fijn voelt. We kijken naar wat je kunt en wilt, en naar wat je nodig hebt. De Finesse heeft een snoezelruimte waar je tot rust kunt komen. Ook is er een gymzaal, muziekruimte en zelfs een wellnessruimte.

Begeleiding en ondersteuning

Bij de Finesse krijg je persoonlijke en deskundige ondersteuning. De begeleiders kijken ook naar non-verbale communicatie van de deelnemers: wat zeggen ze met hun gedrag, lichaamstaal en gezichtsuitdrukking? De begeleiders weten hoe ze hiermee om moeten gaan. Ook zijn ze altijd dichtbij. Ze begeleiden je liefdevol en met respect en geduld.

Verzorging en verpleging

Er is een zorgintensieve groep bij de Finesse. Deelnemers van deze groep krijgen ook verzorging en verpleging van de begeleiding.

Behandelmethode LACCS

Bij de Finesse werken we met de behandelmethode LACCS. Deze bestaat uit de vijf gebieden: lichamelijk welbevinden, alertheid, contact, communicatie en stimulerende tijdsbesteding (LACCS). Het gaat allemaal over menselijke behoeften: een lijf zonder pijn, lekker slapen, dingen doen die je leuk vindt, zo nu en dan iets nieuws ondernemen, je begrepen, geliefd en gewaardeerd voelen, en verbonden zijn met de mensen om je heen. Alle gebieden zijn even belangrijk voor een kwalitatief goed leven.

Bereikbaarheid

Je vindt de Finesse in het gebouw van de ColckHof in Almelo in de wijk Schelfhorst. Het adres is:

Den Alerdinck 2
7608 CM Almelo

Openbaar vervoer

Er is een bushalte op ongeveer tweehonderd meter afstand.

Parkeren

Je kunt parkeren op de parkeerplaats van de Colckhof.

Route