Header

Tandheelkunde

Een gezonde mond is heel belangrijk. Dat hoort namelijk bij een gezond en fit lichaam. Je hebt je mond niet alleen nodig voor eten en drinken, maar ook om goed te kunnen praten en om er leuk uit te zien. De tandartsen van De Twentse Zorgcentra helpen je daarom om jouw mond gezond te houden.

Wat is tandheelkunde?

Op de zorgparken ‘t Bouwhuis en De LosserHof controleren de tandartsen je tanden en kiezen. Soms maken ze röntgenfoto’s, vullen ze gaatjes of trekken ze een tand of kies. Alleen als dat nodig is natuurlijk. Alles om jouw mond gezond en schoon te houden!

Waar kan tandheelkunde bij helpen?

  • Mondcontroles
  • Gaatjes vullen
  • Tandsteen verwijderen
  • Röntgenfoto’s
  • Advies over mondhygiëne
  • Afdrukken maken voor kunstgebit

Voor wie is tandheelkunde?

Alle cliënten die bij ons wonen kunnen gebruikmaken van mondzorg. Je tandarts of mondhygiënist helpt je jouw gebit zo schoon en gezond mogelijk te houden. Het team heeft veel ervaring met mensen met een verstandelijke beperking en weet heel goed hoe ze je op je gemak kunnen stellen.

 

Jeanet, tandartsassistent

Vandaag is een mooie dag om iedereen een glimlach te geven.

 

Hoe werkt tandheelkunde?

De mondhygiënisten helpen je om je mond gezond te houden. Je ziet ze elke drie maanden. De mondhygiënist controleert je gebit, verwijdert tandsteen en maakt je tanden en kiezen extra schoon. Ook geven we uitleg aan jou of je begeleiders. We leggen je uit hoe je het best kan poetsen en hoe je tandenstokers goed gebruikt. Dan houd je je mond zo schoon en gezond mogelijk en voorkom je pijn. De tandartsen en mondhygiënistes doen dit werk niet alleen. Zij krijgen hulp van tandartsassistentes. Zij regelen de afspraken, stellen je gerust en helpen ook tijdens behandelingen.

Wil je meer weten over tandheelkunde?

Neem contact op met het CliëntServiceBureau: zij helpen je verder met het regelen van tandheelkunde.
 
088 – 430 44 44Mail ons