Header

Wij willen jou zo goed mogelijk begrijpen en begeleiden. Daarom doet een psychodiagnostisch medewerker onderzoek naar jou, zodat wij je zo goed mogelijk leren kennen en kunnen helpen.

 

Wat is psychodiagnostiek?

Om de allerbeste ondersteuning te krijgen, is het belangrijk dat we je goed leren kennen. En dat leren kennen is precies wat psychodiagnostiek is. Daarbij kijken we ook naar waar jij  tegenaan loopt. Wat gaat er heel goed? En waar kun je hulp bij gebruiken? We praten daarvoor niet alleen met jou, maar ook mensen die je goed kennen. Denk aan je ouders of begeleiders.

Waar kan psychodiagnostiek bij helpen?

Psychodiagnostiek biedt hulp bij meerdere vragen. Dat kan praktisch zijn, als je bijvoorbeeld wilt weten op welk niveau je functioneert. Of als je merkt dat anderen last hebben van jouw gedrag. Dan helpen we je met kijken waar dat vandaan komt en hoe je dat samen met je begeleiders kunt aanpassen.

Psychodiagnostiek helpt ook bij de volgende zaken:

  • Beeldvorming
  • Adviezen voor begeleiding
  • Je zorgindicatie
  • Het monitoren van ontwikkelingen

Voor wie is psychodiagnostiek?

Psychodiagnostiek is voor iedereen met een verstandelijke beperking die bij De Twentse Zorgcentra komt wonen. Of gebruikmaakt van andere begeleiding en ondersteuning van De Twente Zorgcentra. Soms is het onderzoek ook nodig voor het verkrijgen van je indicatie.

 

Jet, psychodiagnostisch medewerker

Als psychodiagnostisch medewerker zijn wij een onmisbaar puzzelstukje.

 

Wat kost psychodiagnostiek?

De kosten voor psychodiagnostiek worden vergoed als je een WIz-indicatie of beschikking Jeugdwet hebt. Soms vergoedt de zorgverzekering de kosten. Ons CliëntServiceBureau legt je precies uit wat voor jou de opties zijn.

Hoe werkt psychodiagnostiek?

Het onderzoek bestaat uit verschillende testjes. Denk aan puzzels, cijfers onthouden of dingen natekenen. Ook stelt de onderzoeker je allerlei vragen: wat vind je leuk om te doen? Voel je je goed? Dat verwerken we in een verslag. Onze gedragskundige leest dat verslag en bespreekt het dan met je. Zo kunnen jullie samen een plan maken. En zo krijg jij de beste begeleiding en ondersteuning.

Wil je meer weten over psychodiagnostiek?

Neem contact op met het CliëntServiceBureau: zij helpen je verder met het regelen van psychodiagnostiek.

088 – 430 44 44Mail ons