Praktische informatie

Wanneer: vrijdag 31 mei 2024
Tijd: van 13:30 – 16:00
Waar: Station Haaksbergen – Stationstraat 3, Haaksbergen
Niet rolstoeltoegankelijk, je moet een klein stukje kunnen lopen

Beste Stoomtrein reiziger,

 

Stichting GOAL is weer “op stoom” en wil graag zoveel mogelijk ouderen met een zorgbehoefte en mensen met een verstandelijke beperking (letterlijk) meenemen op hun “reis”!!

Al jarenlang rijden locomotieven over het spoor van Haaksbergen naar Boekelo. Daarvan zijn er een paar uniek, want die rijden nog op stoom! Een mooie kans voor stichting GOAL om hun eigen “steenGOALen” te gebruiken, de locomotief op te stoken én te laten rijden, juist speciaal voor die ouderen met een zorgbehoefte en mensen met een verstandelijke beperking!

We beginnen uiteraard met een “warm” ontvangst door de “spitsen” van Stichting GOAL. Zij zorgen er o.a. voor dat we deze middag kunnen financieren. Bovendien verrichten ze deze middag ook nog eens hand- en spandiensten. Ze helpen bij het in- en uitstappen van de wagons. Ze zijn er om gezellig contact te maken met degene die daar behoefte aan heeft en iedereen te voorzien van een kopje koffie-/thee met iets lekkers, alvorens wij vertrekken.

Natuurlijk wordt het een bijzondere rit, want wie zit er tegenwoordig nog in een stoomtrein? Wanneer de stoomlocomotief opgestookt is zal ie “fluiten” en gaan we gezellig op weg. Onderweg is het genieten geblazen van het prachtige Twentse landschap en de muziek.

Eénmaal aangekomen in Boekelo stapt iedereen even uit om de grote loods in te gaan alwaar allerlei locomotieven staan die onderhoud nodig hebben. Je kunt er ook kijken naar modelspoorbanen, waaronder een replica van het oude station Enschede. Natuurlijk is er alle ruimte om foto’s te maken bij die mooie oude locomotieven.

Na enige tijd zal de stoomlocomotief buiten weer fluiten. Hoogste tijd om in te stappen en terug te rijden naar Haaksbergen met onderweg nog gezellig wat hapjes- en sapjes.

In Haaksbergen sluiten we de middag af en gaat iedereen op eigen gelegenheid weer richting “huis”. Hopelijk met een mooie ervaring en enthousiaste verhalen………

  • Datum: Vrijdag 31 mei 2024
  • Aanvang: 13:30 uur op het station Haaksbergen (Adres: Stationstraat 3 Haaksbergen)
  • Vertrek trein: 13:50 uur
  • Terugkomst trein: 16:00 uur

 

LET OP!!

Er kunnen 25 mensen van De Twentse Zorgcentra mee. (= cliënten + begeleiding samen, waarbij geen vaste rolstoelen) Mensen die in een inklapbare rolstoel zitten, gaan we vanuit dat die een klein stukje kunnen lopen. Zij moeten naar een gewone coupé!!)

Bij meerdere aanmeldingen gaan we loten.

Ben je lid van recreatie? Dan is deze activiteit gratis. Anders betaal je €10,-

 

Let op!

Bij het invullen van het aanmeldformulier kan je meerdere cliënten in een aanmelding toevoegen. Dat scheelt je veel werk.  Hoe doe je dat?

Klik op het plusje aan de rechterkant van de (cliënt)regel. Er verschijnt dan een volgende regel die je weer kan invullen voor de volgende cliënt.

Aanmelden Stoomtreindag GOAL

"*" geeft vereiste velden aan

1
2
Gegevens cliënt(en)*
Klik op het plusje aan de rechterkant om nog een cliënt toe te voegen.
Naam cliënt
Cliëntnummer
Lid van recreatie? Ja/Nee