Het E-team – ervaringsdeskundigen bij De Twentse Zorgcentra

Een mens maakt van alles mee in zijn leven. Als je ervaringsdeskundige bent, heb je geleerd om anderen hierover te vertellen. Je praat met mensen over wat je hebt meegemaakt en geleerd hebt in je leven. Ook weet je natuurlijk hoe het is om te leven met een beperking. Ervaringsdeskundigen hebben geleerd om hierover te vertellen en te laten weten wat fijn is en wat niet. Bij De Twentse Zorgcentra vormen onze ervaringsdeskundigen het E-team!

 

De leden van het E-team hebben allemaal de training ‘Samen Sterker’ gevolgd. Dit is een training in persoonlijke ontwikkeling en algemene vaardigheden. De deelnemers werden hiermee officieel ervaringsdeskundige. De persoonlijke ontwikkeling en de ontwikkeling van het E-team blijft ook na deze training gewoon doorgaan. Ze worden hierbij ondersteund door de coaches van het E-team. Het E-team kan actief meekijken, meedenken én meedoen en zo mensen niet alleen meer bekendheid geven over hoe het is om te leven met een beperking, maar ook inzicht geven en mensen verbinden.

 

Workshop ‘Iedereen heeft een …..’

Het E-team ontwikkelt en geeft verschillende workshops. Een mooi voorbeeld hiervan is de workshop: ‘Iedereen heeft een …..’. Deze workshop geeft het E-team momenteel al aan de BBL-leerlingen van De Twentse Zorgcentra. Maar dit kan ook voor andere belangstellenden worden georganiseerd. De ervaringsdeskundigen laten tijdens de workshop mensen in de wereld van een bewoner van De Twentse Zorgcentra stappen. Dat levert mooie reacties op, zoals ‘Ik voelde me alleen’ en ‘Je wordt met je neus op feiten gedrukt’.

 

Wil je meer weten? Neem contact op met het E-team

Ben je nieuwsgierig geworden? Laat het dan weten. Want het E-team heeft nog veel meer in huis! Het E-team is er voor iedereen. Ze geven ook workshops op basisscholen of rondleidingen aan kinderen op ROC’s, hoge scholen en universiteiten. Je kunt van het E-team leren waar je dan rekening mee kunt houden. En de ervaringsdeskundigen kunnen je laten ervaren hoe het is om een verstandelijke beperking te hebben.

 

Wil je meer weten over het werk en wat het E-team voor jou kan betekenen? Of heb je zelf interesse in de rol van ervaringsdeskundige? Neem gerust contact op! Mail naar BureauZeggenschap@detwentsezorgcentra.nl of bel met 088 430 4556.