Een doos met een missie…

 

Ieder(e) team/afdeling van De Twentse Zorgcentra heeft voor de medewerkers, bewoners en deelnemers een bijzondere doos ontvangen. Een doos met de missie en visie van De Twentse Zorgcentra.

“Was er dan geen missie?” denkt u nu misschien. Jazeker, die was er wel; er waren zelfs meerdere in omloop. Wie ook naar de missie of visie gevraagd werd; er kwam iedere keer een ander antwoord. Belangrijk was het dus om vanuit alles wat er al was, één zin te formuleren die aangeeft waar De Twentse Zorgcentra als organisatie voor staat. Dat is samen met een groep cliënten, verwanten en medewerkers opgepakt.

 

De missie is geworden:

Jouw leven ondersteunen we samen, dichtbij en deskundig.

 

Hoe werkt De Twentse Zorgcentra de komende jaren aan deze missie?

Alle plannen die er lagen, zijn samen met het managementteam vertaald in de Strategische Agenda 2018-2020. Daar staat in wat de komende jaren gaat gebeuren om de organisatie verder richting te geven en resultaten daarin te bereiken. Deze Strategische Agenda geeft de visie weer voor hoe er gewerkt wordt aan de missie. In 2018 is al begonnen met de voorbereiding van een groot aantal onderwerpen. Daarover meer in een speciale nieuwsbrief die ook in januari verschijnt.

 

Maar er was ook nog STERK, goed leven, mooi werk en financieel gezond. Ook die begrippen blijven en gaan over hoe het werk organiseerd wordt, met wie en wat het resultaat daarvan moet zijn. Dit worden de organisatieprincipes genoemd. Goed leven is dan samengevat de missie.

 

Hopelijk wordt u ook verwarmd door de missie van De Twentse Zorgcentra.

Nieuwsgierig naar de inhoud van de doos? Bekijk hier alle items (m.u.v. de sjaal). Let op: Gijs is wel een paar jaartjes ouder geworden…

Klik hier voor de begeleidende brief bij de doos.

Klik hier voor het prentenboek 'Gijs heeft een missie'.

Klik hier voor de factsheet.

Klik hier de uitdeelkaart met de missie.

 

Bekijk hier de animatie van het prentenboek.