10e editie Van Koetsveldlezing
Nieuws

10e editie Van Koetsveldlezing

19 november 2019  |  deel dit bericht

Enthousiasme voor innovatie in de zorg

Dinsdag 5 november jl. kwamen 200 begeleiders van 10 verschillende organisaties in de gehandicaptenzorg bij elkaar op de Van Koetsveldlezing in Zwolle. Dit jaar lieten zij zich inspireren en enthousiasmeren om klaar te zijn voor de toekomst.

 

Waar moet een zorgmedewerker van de toekomst aan voldoen? Spreekster en innovatiemanager Suzanne Verheijden adviseerde: “Wees nieuwsgierig en ontwikkel goede zoekvaardigheden om te vinden wat je nodig hebt”. Samen met Jethro Hardeman sprak zij de zorgprofessionals toe en inspireerde hen om aan de slag te gaan met technologie in de zorg. Want er zijn voorbeelden genoeg die van meerwaarde kunnen zijn voor mensen met een verstandelijke beperking. Jethro nam het publiek mee in de technologische trends, zoals zorg op afstand, gamification en – heel simpel – apps op je telefoon.

 

Na de presentatie konden bezoekers het zelf gaan ervaren op de innovatiemarkt vol zorgtechnologie. Zoals de CRDL, Tovertafel, Robot Tessa, Robotdieren en nog tientallen andere innovaties. Tijdens de werkplaatsen gingen de deelnemers in gesprek over ontwikkelingen die spelen binnen de organisaties.

 

Escaperoom

Speciaal voor de gelegenheid maakte een groep studenten van het ROC Menso Alting een escaperoom. Binnen 10 minuten moesten de bezoekers een zogenaamde cliënt uit de jeugdzorg terugvinden met behulp van WhatsApp en Instagram.

 

Quiz

De lezing werd afgesloten met een E-health Quiz en natuurlijk een gezellige borrel. Geïnspireerd en enthousiast gingen bezoekers naar huis, klaar voor de zorg van de toekomst.

 

Samenwerking 10 zorgorganisaties

Al tien jaar lang wordt de Van Koetsveldlezing georganiseerd in het oosten van het land door tien zorgorganisaties: Ambiq, Aveleijn, de Baalderborg Groep, De Twentse Zorgcentra, Frion, ’s Heeren Loo, InteraktContour, MEE, Stichting Sprank en JP van de Bent. Dit jaar lag de organisatie in handen van Stichting Sprank en InteraktContour. De lezing versterkt de samenwerking en maakt uitwisseling tussen organisaties makkelijker.

 

Vriend der idioten

De naam Van Koetsveld is niet toevallig gekozen: Predikant en pedagoog Van Koetsveld opende in 1855 de idiotenschool. Dit bezorgde hem de geuzennaam “Vriend der idioten”. Zijn school is de start geweest van de verstandelijk gehandicaptenzorg in Nederland. Meer informatie: www.vankoetsveldlezing.nl

 

Bekijk hier de vlog van Diana Koeleman, opleidingsadviseur van De Twentse Zorgcentra, die zij maakte tijdens de Van Koetsveldlezing.

ook in het nieuws

Aftermovie congres 'Samen werken aan waardig leven'
15 november 2019
Hier is 'ie dan... de aftermovie van het congres 'Samen werken aan waardig leven' op 30 oktober jl. Groot denken, klein doen! Op het inspirerende congres ontmoetten cliënten, verwanten, medewerkers en bestuurders in de gehandicaptenzorg én de minister van Gehandicaptenzaken Rick Brink elkaar. Het congres werd georganiseerd door De Twentse Zorgcentra, Amerpoort, Siza,...
Uitnodiging Kerstmarkt 2019
12 november 2019
Deze week worden de uitnodigingen voor de kerstmarkt verstuurd naar alle medewerkers, vrijwilligers en gepensioneerden (<1 jaar). De kerstmarkt is op vrijdag 13 december 2019 van 10.00 - 20.00 uur in hangar 11 op Vliegveld Twenthe. Bij ontvangst op de sfeervolle markt krijg je, in het kader van duurzaamheid, een linnen tas en muntjes ter waarde van € 40,-. De muntjes kun je besteden...
STERKplaats Twente
6 november 2019
Aveleijn, Estinea, Saxion, ROC van Twente, Vereniging LFB en De Twentse Zorgcentra hebben de handen ineengeslagen om een STERKplaats op te richten in Twente. Vorige week was er een feestelijke bijeenkomst bij de Gieterij in Hengelo om de samenwerkingsovereenkomst te tekenen. Op de STERKplaats wordt de opleiding STERK aangeboden. Dit is een driejarig leerwerktraject voor mensen met een...
18 oktober 2019

28 september 2019

18 september 2019