Jelle krijgt ambulante begeleiding op school

Dagbesteding/onderwijs voor 0-18 jaar

Ook voor kinderen en jongeren is er veel te doen bij De Twentse Zorgcentra. In Almelo, Enschede en Losser bieden we verschillende vormen van zorg en onderwijs. Dit doen we samen met het speciaal onderwijs. Op de LosserHof is een school voor speciaal onderwijs: De Meander. Hier krijg je aangepast onderwijs. En letten we altijd op de behoefte van het kind.

 

Ambulante Begeleiding School

Wanneer je een onderwijsinstelling bezoekt maar je zorgvraag iets groter is dan dat het reguliere schoolpersoneel kan bieden, kan er vanuit De Twentse Zorgcentra ambulante begeleiding op school geregeld worden. Binnen het speciaal onderwijs zijn hiervoor samenwerkingsverbanden in de gehele regio. Ook is maarwerk voor regulier onderwijs mogelijk.

 

OKC De Iemenkorf

De Iemenkorf is een orthopedagogisch kindcentrum. Het ligt in de wijk Schelfhorst in Almelo. Er is een prachtig speelplein met verschillende speeltoestellen en ligt naast een park. In de zomer ga je er vaak picknicken. De Iemenkorf is een groot gebouw. Het is verdeeld in verschillende groepen, afhankelijk van de leeftijd.