Wonen in een beschermde omgeving

Wil je graag wonen in een veilige en beschermde omgeving? Dat kan op de terreinen van De Twentse Zorgcentra: de LosserHof in Losser en 't Bouwhuis in Enschede. Je hebt er veel vrijheid. En er is mooie natuur in de buurt. Alle voorzieningen liggen in de buurt van de woningen. Bijvoorbeeld een supermarkt, een kapper, een zwembad en een kinderboerderij. Je kunt er rustig en veilig fietsen en wandelen.

Op het terrein is ook dagbesteding. De woningen en appartementen op deze locaties passen zo goed mogelijk bij jouw wensen en behoeften. De appartementen zijn aangeleund bij een groepswoning. Of ze staan bij elkaar en vormen samen een groep.

 

Appartement

In een appartement heb je altijd een eigen woon/slaapkamer en een eigen badkamer. Sommige appartementen hebben ook een eigen keukenblokje. Vanuit de aanleunappartementen heb je altijd een eigen deur naar buiten. Maar je kunt ook binnendoor naar de groepswoning. Zo is er altijd een inloopmogelijkheid. Je kunt gebruik maken van de gezamenlijke woonkamer en de keuken. Er is 24 uur per dag begeleiding. Net als in een groepswoning.

 

Groepswoning

In de groepswoning leef je samen met andere cliënten. Je hebt een eigen (zit) slaapkamer. De woonkamer, keuken en de badkamer deel je met andere mensen. Meestal met 4 of 5 andere cliënten. Er is 24 uur per dag begeleiding. En je kunt tv-kijken, wandelen, eten en kletsen samen met anderen.