De Twentse Zorgcentra
De grootste aanbieder van gehandicaptenzorg- en dienstverlening in Twente

Maak kennis met De Twentse Zorgcentra

De Twentse Zorgcentra is de grootste aanbieder van zorg- en dienstverlening aan mensen met een verstandelijke beperking in Twente. Ruim 1900 cliënten maken gebruik van uiteenlopende vormen van zorg- en dienstverlening, die direct of indirect geboden wordt door 2400 medewerkers en meer dan 600 vrijwilligers.

 

"Ik wil de dingen doen waar ik blij van word"

We werken vanuit onze zorgvisie: “Net als ieder ander mens heb ik het recht om te bepalen hoe ik mijn leven wil inrichten. Ik wil graag dat mensen echt naar me luisteren en mij respecteren om wie ik ben. Ik zou zoveel mogelijk dingen willen doen waar ik blij van word.”

Om dat te bereiken werken wij vraaggericht en bieden begeleiding, ondersteuning en behandeling aan jong en oud, van moeilijk verstaanbaar gedrag tot meervoudig gehandicapt, van licht verstandelijk beperkt tot ernstig verstandelijk beperkt. Altijd vanuit onze kernwaarden: dichtbij, eenvoud en deskundig.

 

Deze kernwaarden vormen de spil van onze manier van werken. We blijven dichtbij de mensen die onze zorg nodig hebben, in alle eenvoud en met deskundigheid. Zonder dat we daarbij de regie overnemen. Bij ons werken cliënten, cliëntvertegenwoordigers én medewerkers samen in zelforganiserende teams. STERK noemen we dat: Samen Toewerken Naar Eigen Regie en Kracht.

 

Woon- en werkvoorzieningen in heel Twente

Onze cliënten wonen onder andere op de beschermde en mooie terreinen van de LosserHof en ‘t Bouwhuis. Zij leven, wonen, werken en recreëren hier in een omgeving die nadrukkelijk rekening houdt met hun mogelijkheden en beperkingen. Daarnaast bieden we ook meer kleinschaligere woon- en werkvoorzieningen in onder andere Almelo, Tubbergen en Nijverdal.

 

Meer weten over ons aanbod? Download dan onze factsheet.

 

De Twentse Zorgcentra in beeld

nieuws
 • 17-05-2018
  lees meer
  Kenniscafť - 21 juni 2018 - Ondernemen in de zorg

  Ondernemen en Zorg. Het zijn misschien niet woorden die je snel bij elkaar zou zoeken, maar niets is minder waar! Want waar je bij ‘ondernemen’ misschien aan een winkel denkt, zien wij vooral klantgerichtheid, denken in kansen, netwerken inzetten en dingen mogelijk maken. En dat kan overal en door iedereen, dus ook in de zorg! Wil jij kansen creëren voor jouw cliënten?...

 • 15-05-2018
  lees meer
  'Proef Losser'

  Wist u al dat wij, De Twentse Zorgcentra locatie Wijngaard De Losserhof samen met Grand Café Slijterij Hotel Smit, Distilleerderij Horstman en Steenfabriek De Werklust, de handen in één hebben geslagen om met zo veel mogelijk mensen hun passie en ambacht te delen?! Hiervoor hebben we ‘Proef Losser’ ontwikkeld. Een leuke dag uit met uw familie, juw vrienden of...

 • 11-05-2018
  lees meer
  Art Brut BiŽnnale

  Ook dit jaar gaat er weer een mooie Art Brut Biënnale (Expositie) plaatsvinden in de Hazemeijer fabriek in Hengelo. Voor de derde keer, 10 dagen lang Kunst, Muziek, Lezingen, Atelierplein en Inspiratie… Van zaterdag 26 mei tot zondag 3 juni 2018 en werk van kunstenaars van De Twentse Zorgcentra is ook ruim vertegenwoordigd. De GildeHof en Artdesch zijn alle dagen op het...

meer nieuws