In gesprek met Joeri en Famke

‘‘Door juiste begeleiding, nemen wij onrust weg bij onze cliënten. Hierdoor ontlenen ze veiligheid aan jou. Dat geeft ontzettend veel voldoening.’’

Op zorgpark de LosserHof vind je de woning Rondweg 31. Hier werken Joeri en Famke. Joeri werkt al langere tijd op deze groep en Famke sinds september 2022. Famke is hier eerst als flexkracht gaan werken en het was voor haar al snel duidelijk dat dit een locatie is waar ze langere tijd wil blijven werken. Famke: ‘‘Rondweg 31 is een groep waar cliënten zitten met moeilijk verstaanbaar gedrag. Dit is elke dag opnieuw een uitdaging. Elke dag ben je weer creatief aan het denken: hoe gaan we vandaag tot een succes maken voor de cliënt?’’. Joeri vult aan: ‘‘Moeilijk verstaanbaar gedrag is soms onverwacht en kun je niet altijd gelijk plaatsen in context. Voor ons is het de taak om te achterhalen wat de cliënt probeert te zeggen en hoe we ervoor kunnen zorgen dat de cliënt zich wel begrepen voelt. ’’

Doelgroep
Allebei zijn ze erachter gekomen dat deze doelgroep goed bij hun past. Joeri en Famke hebben ook op andere type groepen gewerkt. ‘‘Wat werken op deze groep anders maakt is het voortdurend reflecteren op je eigen handelen. Hiervoor ontwikkel je jezelf voortdurend en snel’’, geeft Joeri aan. Dat geldt ook voor de rest van het team en haar ontwikkeling. Er blijven spannende situaties voorkomen en je moet wel stevig in je schoenen staan. Je weet wat je aan je collega’s hebt en hierdoor bouw je snel een hechte band met elkaar op.

Begeleidingsstijl
De cliënten van Rondweg 31 zijn gebaad bij een bepaalde begeleidingsstijl. De ene cliënt vraagt rust, begrip en een bepaalde gebruik van je stem. De andere cliënt gedijd beter bij een duidelijke, meer aansturende begeleiding. Dit maakt dat je constant moet schakelen. ‘‘Hoewel je een bepaalde stijl van begeleiden moet kunnen aannemen, is de invulling verder vrij. Je kan veel van je eigen persoonlijkheid in je begeleiding leggen door bijvoorbeeld humor te gebruiken. Dat geeft je heel veel vrijheid in je werk’’, leggen de twee uit.
‘’Je ziet echt de ontwikkeling. En daar heb jij dan aan bijgedragen!’’

Kom op de koffie!

Deel jij onze missie? Plan eens een koffiemomentje.

Wij beantwoorden graag jouw vragen over werken bij De Twentse Zorgcentra. Is er een match? Dan kijken we samen waar jij het best past.

Plan een afspraak in

Zijn we een match?

Waar zorg en betrokkenheid samenkomen. Onze open en ondersteunende werkomgeving biedt ruimte voor professionele en persoonlijke ontwikkeling. Kom bij ons werken en ervaar de voldoening van het verbeteren van levens en het creëren van betekenisvolle momenten voor onze cliënten. Samen werken we aan een warme en inclusieve gemeenschap waarin jij je talenten volledig kunt ontplooien.

Bekijk alle vacatures

Naar ons verhaal