Opening en Open Huis het Otium
Nieuws

Opening en Open Huis het Otium

22 november 2022  |  deel dit bericht

Donderdag 17 november was de feestelijke opening en het Open Huis van dagbestedingslocatie het Otium op zorgpark ’t Bouwhuis in Enschede. Sinds de verhuizing van deze dagbesteding vanuit ’t Trefpunt is er hard gewerkt om de nieuwe locatie een passende indeling en uitstraling te geven. De mooie ruime groepsruimtes hebben een nieuw interieur gekregen en er is een nieuwe naam gekozen voor deze dagbesteding.

 

Om 14.15 uur werd de nieuwe locatie officieel geopend door enkele deelnemers van het Otium tezamen met hun teammanager. Het goudkleurige lint, dat in de deuropening van alle vier lokalen was gespannen, werd doorgescheurd. Daarna konden de deelnemers aan de genodigden hun nieuwe onderkomen laten zien. Er was koffie met een petit fours, een drankje en een hapje en muziek van Toon; kortom… het was een gezellig feestje! Na ruim een uur werd de opening voor de deelnemers afgerond. Met een hoofd vol indrukken vertrokken zij richting huis. De begeleiding bleef voor het Open Huis waar diverse belangstellenden gebruik van hebben gemaakt om een kijkje te komen nemen.

 

Het Otium

Bij het Otium bieden ze dagbesteding aan cliënten die behoefte hebben om het leven in iets een rustiger tempo te ervaren. De daginvulling moet echter nog steeds zinvol zijn. Daarom bieden zij een gevarieerd en uitdagend aanbod van activiteiten aan. Voornamelijk in groepsverband, maar er is er ook ruimte om individuele activiteiten te doen. Denk aan samen spelletjes spelen, heerlijk bezig zijn met muziek of creatieve activiteiten. Maar ook gymmen en wandelen staan op het programma. Samen plezier beleven staat centraal waarbij de medewerkers de deelnemers zoveel mogelijk ook betrekken bij de dagelijkse gang van zaken. De eigen inbreng staat centraal. Bij het Otium bieden ze de deelnemers de ruimte om zelf aan te geven wat ze graag willen doen en welke ontwikkeling ze door willen maken.

Opening en Open Huis het Otium

meer nieuws