Project Beeldcontact op congres #InZo2022
Nieuws

Project Beeldcontact op congres #InZo2022

22 juni 2022  |  deel dit bericht

Op maandag 27 juni is het congres #InZo2022 met als onderwerp 'Innovatie en het gebruik van zorgtechnologie in de gehandicaptenzorg'. Wij verzorgen een workshop over ons project Beeldcontact tijdens dit eindcongres. Onze ervaringen met het selectieproces voor passende technologie worden gedeeld. Een mooie co-creatie met onder andere cliënten en inkoop. Tijdens het eindcongres worden meer ervaringen en resultaten van 3 jaar werken met de Innovatie-impuls in de vorm van workshops gedeeld.

 

Project Beeldcontact

De afgelopen periode zijn we bezig geweest met het peilen van de behoefte aan beeldcontact bij de cliënten, verwanten en zorgmedewerkers om de zorgvraag goed in kaart te hebben. Beeldcontact kan een goede vorm van begeleiding zijn, maar gaat nooit fysiek contact vervangen. We gaan starten met een pilot Beeldcontact bij Ondersteuning Aan Huis, een deel van ons Netwerk Ambulant, Kind en Gezin. Bij het project worden wij ondersteund door de Innovatie-impuls Gehandicaptenzorg. Met de Innovatie-impuls Gehandicaptenzorg van het programma Volwaardig leven wil het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) het voor cliënten en zorgverleners gemakkelijker maken om technologie toe te passen.

Lees hier meer over het betrekken van cliënten bij de inzet van beeldcontact, een mooi artikel in de Klik.

 

Eindcongres

Het congres #InZo2022 vindt plaats in het Congrescentrum NBC in Nieuwegein van 09.30 tot 17.15 uur. Inmiddels is het programma helemaal rond en kun je je aanmelden voor de lezingen en workshops per ronde. Deelname is gratis.
#InZo2022 is een congres van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport in samenwerking met Academy het Dorp en Vilans, kennisorganisatie voor zorg en ondersteuning.

Klik hier voor meer informatie over en aanmelding voor het congres #InZo2022.

meer nieuws