Kunstwerk van Textiel Atelier Losser aangekocht door Museum van de Geest
Nieuws

Kunstwerk van Textiel Atelier Losser aangekocht door Museum van de Geest

30 mei 2022  |  deel dit bericht

Een unieke gebeurtenis! Het kunstwerk, dat is gemaakt door onze cliënten Ine en Ellen, is aangekocht door het Museum van de Geest, locatie Amsterdam. Het kunstwerk is samen met mede-kunstenaars, allen werkzaam in het Textiel Atelier op de LosserHof, gemaakt. Bij het proces zijn zij ondersteund door beeldend kunstenaar en begeleidster Simone. Het kunstwerk was onderdeel van de Art Brut Biënnale 2022, een internationale expositie met Art Brut in Hengelo (artbrutbiennale.nl).

 

Het kunstwerk is een vaandel van 2,5 bij 4 meter. Het stelt een vrouwfiguur voor dromend op een canapé onder de opkomende zon waar woorden zoals rust, kalmte en stilte de sfeer aangeven.

 

Het Museum van de Geest (museumvandegeest.nl) heeft twee vestigingen; één in Haarlem (in het monumentale Dolhuys) en één in Amsterdam (in de Hermitage). In Amsterdam is Outsider Art te zien. Dat is een originele kunstvorm gemaakt door outsiders van de kunstwereld en vaak ook van de maatschappij. Via het werk tonen ze hun binnenwereld zonder bezig te zijn met wat de buitenwereld daarvan vindt.

Bekijk hier het hele kunstwerk:

meer nieuws