Boosterprik medewerkers gehandicaptenzorg
Nieuws

Boosterprik medewerkers gehandicaptenzorg

13 december 2021  |  deel dit bericht

Maandag 13 december startten drie zorgorganisaties in Twente en Achterhoek met de booster-vaccinatie van al hun medewerkers. Aveleijn, Estinea en Sius (voorheen de Lichtenvoorde), allen zorgorganisaties voor mensen met een beperking, voeren in samenwerking deze vaccinatieronde uit.

 

Begin december verzorgde De Twentse Zorgcentra al de boostervaccinatie voor hun eigen medewerkers onder verantwoordelijkheid van hun eigen artsen. Dezelfde artsen aangevuld met praktijkverpleegkundigen van deze organisatie hebben hun ervaring en verantwoordelijkheid aangeboden voor vaccinatie van medewerkers van collega-organisaties. Met een boostervaccinatieronde vóór de feestdagen als resultaat. Van iedere organisatie werken mensen mee om te prikken, om administratieve ondersteuning te bieden of werken mee bij de organisatie van het proces. In totaal worden 3700 mensen uitgenodigd voor vaccinatie op zes dagen op locaties in Groenlo, Enschede en Almelo. Doel is dat besmettingen snel afnemen en daarmee de druk in de zorgteams minder wordt. Zo kan de zorg door blijven gaan voor de kwetsbare groep cliënten van deze zorgorganisaties.

 

De genoemde zorgorganisaties en InteraktContour werken al sinds het begin van corona samen in het voorzien van cohortverpleging voor bewoners. Over uitleen van medewerkers aan elkaar zijn afspraken gemaakt voor als de basiszorg niet meer kan worden gegeven. En nu is dus snel deze boostervaccinatieronde opgezet. Een mooi samenwerkingsresultaat tussen zorgorganisaties om in noodsituaties elkaar en andere collega-organisaties voor mensen met een beperking in Twente en Achterhoek te ondersteunen.

meer nieuws

 
21 december 2021