Uitreiking Koninklijke Onderscheiding Lid in de Orde van Oranje Nassau voor Arts Gertrud
Nieuws

Uitreiking Koninklijke Onderscheiding Lid in de Orde van Oranje Nassau voor Arts Gertrud

12 oktober 2021  |  deel dit bericht

Loco-burgemeester Niels van den Berg van de gemeente Enschede heeft op maandagmiddag 11 oktober 2021 de Koninklijke Onderscheiding Lid in de Orde van Oranje Nassau uitgereikt aan Gertrud Steenhof, Arts Verstandelijk Gehandicapten van De Twentse Zorgcentra. Op 11 oktober was de laatste werkdag van Gertrud. Zij werkt sinds 1991 als arts bij De Twentse Zorgcentra en sinds 1999 als vrijwilliger bij de Geestelijke Verzorging. Gertrud was compleet verrast door het ontvangen van deze onderscheiding. John Keunen, manager behandeling De Twentse Zorgcentra: ‘‘Het is de eerste keer dat we haar stil hebben gekregen. Dat is wel bijzonder. Het zal hier stil worden zonder haar.’’

 

Verdiend
Een AVG arts biedt integrale zorg en gespecialiseerde zorg aan mensen met een verstandelijke beperking. Als een van de eerste afgestudeerde AVG artsen heeft Gertrud de medische zorg voor mensen met een verstandelijke handicap echt op de kaart gezet en maakt zij zich nog steeds hard voor kwalitatief hoog specialistische zorg voor de verstandelijk gehandicapte medemens. Hierdoor heeft zij een grote maatschappelijke bijdrage geleverd aan de gespecialiseerde zorg voor mensen met een verstandelijke handicap. Zij heeft ook menig Basisarts de basisregels van het vak AVG geleerd, en heeft dan ook goede collega’s afgeleverd als AVG-arts. Ook heeft Gertrud Steenhof zich ingezet als vrijwilliger bij Geestelijke Verzorging. 1-2 keer per week gaat ze naar de kerkdiensten op de verschillende locaties.


Onderscheiding Lid in de Orde van Oranje Nassau

De Orde van Oranje-Nassau bestaat sinds 4 april 1892. Voor een onderscheiding in deze orde komen personen in aanmerking die zich bijzonder verdienstelijk hebben gemaakt voor de samenleving. Denk hierbij aan vrijwilligers die zich inzetten voor jongeren, milieu, (mantel)zorg, sport, buurtverenigingen of vluchtelingen. Ook iemand die in haar of zijn werk bijzondere prestaties levert en zich daarmee onderscheidt van beroepsgenoten, kan worden benoemd in deze orde. Dit moet dan wel echt uitstijgen boven wat normaal gesproken van iemand verwacht mag worden in een dergelijke functie.

meer nieuws

 
12 september 2021


6 augustus 2021