Open huis bij Zilverband, Stamvast, de Maatgever, de Windgong en UniekGeluk
Nieuws

Open huis bij Zilverband, Stamvast, de Maatgever, de Windgong en UniekGeluk

11 oktober 2021  |  deel dit bericht

Op woensdag 27 oktober 2021 van 15.30 tot 17.00 uur is het Open Huis van Zilverband, Stamvast, de Windgong, de Maatgever en UniekGeluk. Om 16.00 uur staat er een kort officieel moment op het programma. De officiële opening van elke locatie afzonderlijk vindt gedurende de ochtend al plaats in besloten kring.

 

De vijf dagbestedingslocaties bevinden zich in het grote dagbestedingscentrum op ’t Bouwhuis. De verbouwing daarvan is in september 2020 al afgerond. Vanwege corona heeft het Open Huis echter ruim een jaar op zich laten wachten. Tijdens het Open Huis is ook de gloednieuwe snoezelzone in dit gebouw te bekijken.

 

Zilverband
Bij Zilverband richten ze zich op arbeidsmatige dagbesteding. Denk hierbij aan diverse industriële werkzaamheden, bezorgwerkzaamheden en sorteer- en inpakwerk. Daarnaast hebben ze een atelier waar een deelnemer al zijn of haar creativiteit kwijt kan. Voor een groot gedeelte wordt er zelfstandig en op eigen tempo gewerkt.

 

Stamvast
Binnen Stamvast bieden ze vanuit vier groepen een gevarieerd programma aan met voor elke groep een eigen sfeer en accenten: een bewegingsgroep, een ouderengroep, een creatieve groep en een groep die licht industrieel werk doet. De groepen werken nauw samen en bewegen is een belangrijk onderdeel in alle dagprogramma’s.

 

de Windgong
De Windgong is er voor deelnemers met een ernstige en/of meervoudige verstandelijke beperking. Door het activiteitenaanbod, de groepsgrootte en hun deskundigheid zijn ze vooral ook zeer geschikt voor deelnemers uit de meerzorgregeling. Waar mogelijk wordt individuele begeleiding geboden, afgewisseld met gezamenlijke activiteiten in kleine groepjes. Want ook gedoseerd samen dingen doen en gezelligheid ervaren is belangrijk.

 

de Maatgever
Bij de Maatgever komen vooral deelnemers met een ernstig verstandelijke beperking. Het aanbieden van een veilige haven is een belangrijk doel. De groepen kennen een omvang van maximaal acht deelnemers waarbij individuele begeleiding het uitgangspunt is. Het werken met vaststaande dagprogramma’s biedt die structuur en duidelijkheid waar behoefte aan is. Deze structuur wordt soms bewust doorbroken voor afwijkende maar zeker leuke activiteiten.

 

UniekGeluk
Bij UniekGeluk heerst een rustig, overzichtelijk en voorspelbaar klimaat. De nadruk ligt op het bieden van veiligheid en het creëren van een omgeving waarin de deelnemers zich goed voelen. Gedurende de dag zijn er meerdere rustmomenten. De begeleiding is warm en vriendelijk maar ook consequent. Allen hebben een duidelijke zorgvraag waarbij ondersteuning in zintuiglijke waarneming, in de communicatie en verzorging nodig is.

 

Snoezelzone
Aan de achterzijde van TafeltjeVier, het restaurant op 't Bouwhuis, is de snoezelzone te vinden. Hier zijn drie prachtige ruimtes gerealiseerd waar onze cliënten gebruik van kunnen maken. Twee ruimtes zijn ingericht als interactieve snoezelruimte; er zijn vooral elementen aanwezig waar de cliënten, die gericht zijn op de zintuigen, meer kunnen beleven. De andere snoezelruimte is prikkelarm ingericht en is daarom goed in te zetten voor ontspanning.

meer nieuws

 
12 september 2021


6 augustus 2021