Groot onderhoud Oldenzaalsestraat en aanpassing oversteek LosserHof
Nieuws

Groot onderhoud Oldenzaalsestraat en aanpassing oversteek LosserHof

27 september 2021  |  deel dit bericht

Vanaf maandag 25 oktober a.s. vindt er gedurende een periode van 6 weken groot onderhoud plaats aan de Oldenzaalsestraat tussen Losser en Oldenzaal. Ons terrein blijft bereikbaar gedurende de werkzaamheden. Voor autoverkeer de ene drie weken vanuit de richting Losser en de ander drie weken vanuit de richting Oldenzaal. Bezoekers, leveranciers en medewerkers met de auto moeten dus drie weken lang een alternatieve route rijden om het terrein te kunnen bereiken.
Fietsers kunnen gedurende de hele periode vanuit beide richtingen het terrein bereiken.

 

Bezoekers (en medewerkers) die gebruik maken van het openbaar vervoer zullen een alternatief moeten vinden om ons terrein te bereiken. Helaas rijdt de busdienst gedurende deze periode niet tussen Losser en Oldenzaal.

 

Aanpassing oversteek LosserHof
Gedurende deze werkzaamheden wordt ook de oversteekplaats bij ons terrein aangepast. Op dit moment moeten voetgangers, fietsers en gemotoriseerd verkeer allen dezelfde straat (Rondweg) gebruiken om bij de Oldenzaalsestraat te komen. Fietsers steken vervolgens over bij de vluchtheuvel aan de kant van Losser. Busgebruikers richting Losser en overige wandelaars steken over bij de vluchtheuvel aan de kant van Oldenzaal. Dit levert regelmatig gevaarlijke situaties op.

 

Om het gemotoriseerd verkeer vanuit ons terrein te scheiden van fietsers en voetgangers, wordt er een pad voor hen aangelegd door de huidige begroeiing parallel aan de bestaande Rondweg. Daarnaast wordt dus de oversteek aan de kant van Oldenzaal aangepast, zodat men per rijbaan moet oversteken. In het tussengedeelte is rekening gehouden met het passeren van twee duofietsen. De (fiets)oversteek aan de kant van Losser vervalt hierdoor.
Het pad parallel aan de bestaande Rondweg wordt aangelegd ná het afronden van de werkzaamheden aan de Oldenzaalsestraat zelf.

meer nieuws

 
12 september 2021


6 augustus 2021