Feestelijke opening de Noaber
Nieuws

Feestelijke opening de Noaber

17 september 2021  |  deel dit bericht

Op vrijdag 8 oktober 2021 van 10.15 tot 13.30 uur is de feestelijke opening van de Noaber. Om 10.30 uur wordt het pand aan de Lonneker Molenweg 20 in Enschede officieel geopend.

 

Vanwege corona heeft de feestelijke opening ruim een jaar op zich laten wachten. Maar nu kan eindelijk iedereen deze dagbestedingslocatie met prachtige winkel, grote buitenruimte en goed toegeruste (hout-)werkplaats met eigen ogen komen bewonderen.

 

Al sinds 1 september 2020 huurt De Twentse Zorgcentra het voormalige ABTB en Welkoopgebouw voor de huisvesting van de Noaber. Deze ‘klussendienst’ bevond zich al jaren op ’t Bouwhuis, maar was daar uit zijn jasje gegroeid. Op de nieuwe locatie zijn de activiteiten grotendeels hetzelfde gebleven. Er zijn echter meer cliënten (vanuit de wachtlijst) geplaatst, omdat er meer ruimte is.

 

De Noaber is een werkplek voor mensen met een licht verstandelijke beperking. Zij zijn er zowel voor jongeren die net van school komen als voor mensen die al langer moeite hebben om hun plekje te vinden op de arbeidsmarkt. Zij bieden dagbesteding in de vorm van een houtwerkplaats annex klussendienst en winkel. In de houtwerkplaats worden bijvoorbeeld producten zoals plantenbakken, meubels en vogelkastjes gemaakt, hersteld en gepimpt. Deze producten worden ook verkocht in de eigen winkel. Check de website www.denoaber.nl voor foto’s. Daarnaast biedt de Noaber zijn diensten aan aan de woongroepen op ’t Bouwhuis voor kleinere klusjes in en rondom huis bijvoorbeeld het ophangen van schilderijtjes of herstel van meubels. De cliënten van de Noaber worden begeleid door medewerkers van De Twentse Zorgcentra.

meer nieuws

 
12 september 2021


6 augustus 2021