Ook De Twentse Zorgcentra zet autisme in het licht
Nieuws

Ook De Twentse Zorgcentra zet autisme in het licht

02 april 2021  |  deel dit bericht

Vandaag is het Wereld Autisme Dag. Overal op de wereld wordt op deze dag aandacht gevraagd voor autisme. Dit gebeurt onder meer door bekende gebouwen en monumenten blauw te verlichten. Daar doet De Twentse Zorgcentra ook graag aan mee, want De Twentse Zorgcentra is deskundig op het gebied van autisme. Er zijn al vele successen behaald aan de hand van de leermethode ‘Geef me de vijf’.

 

Aut of the Podcast

Een bewoner, die woont op de LosserHof in Losser, maakt al twee jaar maandelijks een podcast over autisme: Aut of the podcast. Juist vandaag op 2 april lanceren ervaringsdeskundige en bewoner Thijs Fleer en orthopedagoog Odette Hageman de geheel vernieuwde website Aut of the Podcast.

Elke 1e donderdag van de maand staat er een nieuwe podcast online over de meest uiteenlopende onderwerpen. Kennis, herkenning, leuke weetjes en anekdotes komen hierin voorbij. De moeite van het luisteren zeker waard.

Deze bewoner Thijs heeft ook een vlog gemaakt waarop te zien is hoe de villa op ’t Bouwhuis in Enschede in het blauwe licht is gezet. Klik hier voor deze vlog.

 

Wereld Autisme Dag

Door gebouwen in het blauwe licht te zetten, wil het Autismefonds laten zien dat autisme er gewoon mag zijn. Overal. Om daarmee zoveel mogelijk mensen met autisme een hart onder de riem te steken.

 

Interview
Thijs is 's middags afgereisd naar de studio van 1Twente voor een interview. Klik hier om dit te bekijken. 

meer nieuws