De Twentse Zorgcentra start met vaccineren van bewoners
Nieuws

De Twentse Zorgcentra start met vaccineren van bewoners

19 januari 2021  |  deel dit bericht

De Twentse Zorgcentra begint woensdag 27 januari met het vaccineren van de cliënten tegen het coronavirus. Er wordt gestart met de bewoners van de woongroepen in de regio Losser. In de week van 1 februari komen de bewoners van de woongroepen in de regio’s Enschede en Almelo aan de beurt. Gisteren zijn de bestellingen voor de vaccins geplaatst.

 

De Twentse Zorgcentra is erg blij met deze ontwikkeling’, zegt Annamiek van Dalen namens de raad van bestuur. ‘Door te vaccineren krijgen onze cliënten minder tot geen besmettingen meer en kunnen we op termijn weer terugkeren naar een leven zonder corona. Vaccinatie is van groot belang om onze kwetsbare cliënten en onze zorgmedewerkers te beschermen tegen het virus.'

 

Aanpassingen vaccinatiestrategie
Tegelijk is het aantal beschikbare vaccinaties in Nederland nog beperkt en zijn er vorige week door de overheid een aantal aanpassingen in de vaccinatiestrategie gedaan. Nieuw is dat nieuwe leveringen van het BioNTech/Pfizer-vaccin nu bestemd zijn voor cliënten die in de ouderenzorg of gehandicaptenzorg wonen in een van de instellingen.

 

Eerst zijn nu de cliënten die bij De Twentse Zorgcentra wonen aan de beurt. Cliënten die niet bij De Twentse Zorgcentra wonen, krijgen de vaccinatie via hun eigen huisarts of via de GGD. Wanneer dat gebeurt, is nog niet bekend.

 

Informatie voor cliënten en verwanten
Cliënten en verwanten zijn inmiddels geïnformeerd over wat de laatste ontwikkelingen concreet voor hen betekenen.

meer nieuws