Allerzielen
Nieuws

Allerzielen

02 november 2020  |  deel dit bericht

Vandaag is het Allerzielen. Op deze dag staan we stil bij de personen in onze omgeving die zijn overleden. Normaal gesproken doen we dat binnen De Twentse Zorgcentra middels een viering waarbij familie, medebewoners en begeleiders samen komen om de overleden bewoners van dat jaar te gedenken.

 

Door corona kan dat dit jaar niet. Daarom hebben we op het terrein van de LosserHof en ’t Bouwhuis een paar plaatsen ingericht waar woongroepen met elkaar stil kunnen staan bij wie we missen. Afgelopen week hebben de woongroepen op ’t Bouwhuis en de LosserHof een tas ontvangen. Daarin zit materiaal dat gebruikt kan worden op de verschillende ‘rustpunten’ op het instellingsterrein. Ook zit in de tas meer informatie over waar deze ‘rustpunten’ zijn.

 

Vanzelfsprekend kan iedere groep hiervoor zijn eigen moment kiezen (t/m 12 november). In de regio Almelo wordt gekeken naar een oplossing op maat. Daar neemt de geestelijk verzorger contact op met de verschillende groepen die dit jaar afscheid hebben genomen van een bewoner.

meer nieuws