Ook dit jaar wordt er aan alle bewoners van De Twentse Zorgcentra in de maanden juli en augustus weer een ‘Op volle toeren de zomer door’ zomerprogramma aangeboden, georganiseerd door de afdeling Recreatie. Wat gaat er zoal gebeuren? Lees hieronder verder voor meer informatie!

Buurtfeestjes/Tuinfeestjes

Hang de slingers maar vast op buiten! Zet de tafels en stoelen klaar en pak het bestek erbij! Het is tijd voor een buurt-/tuinfeestje! Op het buurt-/tuinfeestje komt een snackwagen langs, er zijn drankjes aanwezig en er wordt voor livemuziek gezorgd (kort optreden). Alle woongroepen kunnen dan in hun eigen tuin of met een aantal buurgroepen lekker genieten van een patatje met een snack en wat drinken. De snackwagen komt ook bij alle buiten(woon-)locaties in alle regio’s langs. Data en tijden staan op de recreatiewebsite.

 

Coole IJsfiets LosserHof en ‘t Bouwhuis

Op de LosserHof en ’t Bouwhuis komt er een ijsfiets langs de woningen. Op 't Bouwhuis op 6, 14, 20 en 27 juli en 4, 17 en 24 augustus. Op de LosserHof op 7, 13, 21 en 28 juli en 3, 10 en 25 augustus. Bij slecht weer vervalt de ronde van de ijsfiets.

 

Vakantie-plek LosserHof en ‘t Bouwhuis

LET OP: VOORAF RESERVEREN!!

Zowel op de LosserHof als op ’t Bouwhuis wordt een vakantie-plek gecreëerd. Er komt een tent van 10x10 meter te staan. Hier kunnen bewoners lekker chillen, koffie drinken en spelletjes doen, etc. Maar het is ook mogelijk om een BBQ te houden, een kampvuur te maken of iets anders. In overleg met Recreatie zijn er diverse mogelijkheden. Ook is er een toilet aanwezig. Tussen 6 juli en 27 augustus is het mogelijk om de vakantie-plek te boeken. Stuur hiervoor een mail naar recreatie@detwentsezorgcentra.nl. De vakantie-plek wordt dan vanaf 10 uur ’s ochtends voor een hele dag gereserveerd.

 

Huifkartocht LosserHof

LET OP: VOORAF AANMELDEN!!

Op 11, 12 en 13 augustus is het mogelijk een tocht met de huifkar te maken. Om 10.00 uur is er een twee uur durende tocht en ’s middags om 13.15 uur en 14.15 uur een tocht van een uurtje. Er kunnen gewone rolstoelen mee (max. 4 per keer), vertrek is vanaf P1, de grote parkeerplaats. Aanmelden via de recreatiewebsite

 

Koetsentocht 't Bouwhuis

LET OP: VOORAF AANMELDEN!!

Op 15 augustus is de koetsentocht in samenwerking met De Koets’n Keerls en Menclub de Twentse Marke! De koetsen komen op de Brink om van daaruit een tochtje te maken. Er zijn 2 ritten: om 12.00 uur en om 13.30 uur. De activiteit is beperkt rolstoeltoegankelijk. Aanmelden via de recreatiewebsite.

 

Frisse Fruitkar Almelo

In Almelo komt de fruitkar langs met smoothies en fruitspiesjes. Verdere informatie hierover volgt nog als dat nodig is.

Super Zomer Bingo 

In de zomermaanden is er in elke regio een Super Zomer Bingo. Een bingo met superfantastische prijzen. Voor de regio Almelo is de bingo op 16 juli bij HeerlijkHappy. Voor 't Bouwhuis en de LosserHof is de bingo op 27 augustus bij resp. TafeltjeVier en restaurant LosserHof.

 

Vrijdagavondcafé met verrassing

De vrijdagavondcafé's in juli en augustus hebben allemaal iets bijzonders. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een artiest, een schuimparty of een andere verrassing. Dus kom vooral langs!

Data vind je op de recreatiewebsite.

 

Playbackshow 't Bouwhuis/meezingavond LosserHof

Op 30 juli is de welbekende meezingavond op de LosserHof en op 6 augustus is de playbackshow op 't Bouwhuis. Allebei weer terug van weggeweest! Meer informatie vind je op de recreatiewebsite. Voor de playbackshow is aanmelden vooraf noodzakelijk.

 

EMB-dagen

LET OP: VOORAF AANMELDEN!!

Voor de EMB'ers is er een mooi programma georganiseerd.

Op 14 juli (LosserHof), 21 juli ('t Bouwhuis) en 25 augustus (ColckHof Almelo) zijn de EMB-zomerconcerten. Per dag zijn er 3 concerten. Er worden diverse instrumenten bespeeld. 

Daarnaast is de theatervoorstelling 'De kleine berenjacht' geboekt. Deze voorstelling kan bekeken worden op 3 augustus ('t Bouwhuis), 4 augustus (LosserHof) en 5 augustus (ColckHof Almelo).

Alle informatie over de EMB-dagen vind je op de recreatiewebsite. Daar kun je je ook aanmelden.

 

Mega BBQ

LET OP: VOORAF AANMELDEN!!

 

Op 11 augustus ('t Bouwhuis), 18 augustus (LosserHof) en 20 augustus (ColckHof Almelo) zijn de Mega BBQ's voor cliënten, hun familie en alle medewerkers. Er is live-muziek en het vlees wordt ter plekke bereid tijdens de grootste BBQ's van Twente. Er is plek voor iedereen. Kom je ook? Aanmelden via de recreatiewebsite.

 

Roofvogelshow 't Bouwhuis/LosserHof

Bij de vakantieplek kun je kijken naar een roofvogelshow. Deze show duurt een uur en na de show is er de mogelijkheid om op de foto te gaan met je favoriete roofvogel.

De show is op 18 juli op 't Bouwhuis en op 29 augustus op de LosserHof, beide dagen om 14.00 uur. Deze show is voor alle bewoners (ook EMB) toegankelijk.

 


Mochten er vragen zijn, dan kun je altijd contact opnemen met de afdeling Recreatie via recreatie@detwentsezorgcentra.nl.

Kijk ook op de website www.dtzcrecreatie.nl