Ook dit jaar wordt er aan alle bewoners van De Twentse Zorgcentra weer een ‘Op volle toeren de zomer door’ zomerprogramma aangeboden, georganiseerd door de afdeling Recreatie. In aangepaste vorm, zodat er rekening gehouden kan worden met de corona maatregelen. Maar dat neemt natuurlijk niet weg dat er geen feestje gevierd kan worden. Wat gaat er zoal gebeuren?

Bekijk hier het exacte programma. En lees hieronder verder voor meer informatie!

Tuinfeest

Hang de slingers maar vast op buiten! Zet de tafels en stoelen klaar, pak het bestek erbij en zet het drinken alvast koud! Het is tijd voor een tuinfeest! Op het tuinfeest komt een snackwagen langs en wordt er voor livemuziek gezorgd (kort optreden). Alle woongroepen kunnen dan in hun eigen tuin lekker genieten van een patatje met een snack. De snackwagen komt ook bij alle buiten(woon-)locaties in alle regio’s langs. Datum en tijd staan in het programma-overzicht.

 

IJsfiets LosserHof en ‘t Bouwhuis

Op de LosserHof en ’t Bouwhuis komt er een ijsfiets langs de woningen. Het ijs wordt in bakjes geschept en door een medewerker afgegeven buiten bij de woongroep. Data hiervan staan in het programma-overzicht.

 

Vakantieterrein LosserHof en ‘t Bouwhuis 

LET OP: AANMELDEN!!

Zowel op de LosserHof als op ’t Bouwhuis wordt een vakantieterrein gecreëerd. Hier kunnen bewoners lekker chillen, koffie drinken, spelletjes doen, op het strand spelen, etc. Maar het is ook mogelijk om een BBQ te houden of een kampvuur te maken. Hiervoor zijn de benodigdheden aanwezig. Ook is er een toilet aanwezig, kan er koffie gezet worden en drinken gekoeld worden. Tussen 6 juli en 31 augustus is het mogelijk om het vakantieterrein te boeken. Stuur hiervoor een mail naar recreatie@detwentsezorgcentra.nl. Het vakantieterrein wordt dan vanaf 10 uur ’s ochtends voor een hele dag gereserveerd.

 

Huifkartocht LosserHof, Sportlaan, ‘t Bouwhuis, Mekkelholtsweg, Eekenhof en Pluvierstraat 

LET OP: AANMELDEN!!

Tussen 6 juli en 31 augustus is het voor woongroepen van de LosserHof en ‘t Bouwhuis (en ook voor de Sportlaan, Mekkelholtsweg, Eekenhof en Pluvierstraat) mogelijk om een huifkarrit te boeken. Bij deze rit kunnen max. 8 cliënten mee excl. begeleiders. Ook is het mogelijk om met rolstoelers te gaan, maar dan kunnen er maximaal 4 mee. Elke rolstoel telt als een 2-persoonsplaats. Met de huifkar wordt een ritje van ongeveer een uur gemaakt in het buitengebied van Losser en Lonneker.

Let op: bewoners moeten buiten het terrein 1,5 meter afstand van elkaar houden; dit is mogelijk in de huifkar, vandaar dat er niet meer dan 8 bewoners mee kunnen. Heb je als woongroep meer bewoners, dan moet je twee ritten aanvragen op 1 dag.

Wil je hier gebruik van maken, stuur dan een mail naar recreatie@detwentsezorgcentra.nl.

De-zomer-door BBQ- of buffetpakket woongroepen regio Almelo en buiten(woon-)locaties LET OP: AANMELDEN!!

Helaas gaat het organisatorisch niet lukken om een ijsfiets, een huifkartocht en een vakantieterrein te organiseren voor de woonlocaties in Almelo en alle buiten(woon-)locaties. Daarom kunnen deze woongroepen een heus De-zomer-door BBQ- of buffetpakket bestellen door een mail te sturen naar recreatie@detwentsezorgcentra.nl

Geef in de mail aan voor welke datum en tijdstip en het aantal personen inclusief begeleiding er besteld wordt.

Er wordt dus gekozen voor een BBQ of een buffet. Lees hier waar deze uit bestaan.

 

Fotobooth ‘t Bouwhuis en LosserHof 

LET OP: AANMELDEN!!

Van maandag 3 augustus t/m vrijdag 7 augustus komt het greenscreen naar de LosserHof. Bewoners kunnen dan een foto laten maken met een zelf gekozen achtergrond. Van maandag 10 augustus t/m vrijdag 14 augustus komt het greenscreen naar ’t Bouwhuis. Je kunt je als woongroep aanmelden voor deze activiteit. Er volgt dan een indeling, zodat er niet meerdere woongroepen tegelijk komen. Je kunt ook alleen aan deze activiteit deelnemen als je je van tevoren hebt aangemeld.

De foto’s kunnen niet direct uitgeprint worden, maar worden digitaal naar de woongroep toegestuurd. Tijdens het wachten op elkaar, is er de mogelijkheid om een kopje koffie te drinken of een ijsje te eten. Wil je gebruik maken van de fotobooth, stuur dan een mail naar recreatie@detwentsezorgcentra.nl.

 

Fotograaf woongroepen regio Almelo en buiten(woon-)locaties LET OP: OP AFSPRAAK!!

Omdat de fotobooth niet in Almelo en bij de buiten(woon-)locaties kan komen, komt daar in de maanden juli en augustus een fotograaf langs. Zij zal de bewoners gaan fotograferen in de tuin. Ze maakt dan leuke groepsfoto's, losse portretten en wat sfeerfoto's. De fotograaf neemt contact op om een afspraak te maken.

 

Online SUPER Zomer Bingo LET OP: AANMELDEN!!

In de zomermaanden is er ook nog 4x een online super zomer bingo. Dit is een online bingo, zoals nu al gedaan wordt, maar dan met superfantastische prijzen.

 

De komende tijd zal er meer informatie over ‘Op volle toeren de zomer door’ bekend gaan worden. Mochten er vragen zijn, dan kun je altijd contact opnemen met de afdeling Recreatie.