Verhalen corona 14 mei
Nieuws

Verhalen corona 14 mei

14 mei 2020  |  deel dit bericht

Lees hier mee met verhalen uit de organisatie en van vrijwilligers en verwanten. Er is een aparte pagina met alle informatie over het coronavirus, ideeën voor thuisrecreatie, antwoorden op veelgestelde vragen en ideeën om contact te houden met verwanten. Klik hier.

 

VERHALEN VAN MEDEWERKERS

* De collega’s van Ulenkateweg 25 hebben dit filmpje gemaakt voor de ouders van de kinderen die ze nu even niet kunnen zien. Bekijk hier het filmpje.

 

* medewerkster van dagbestedingslocatie Zilverband: ‘‘Omdat we allemaal op een andere groep werken of thuis moeten blijven en dus niet als collega’s bij elkaar kunnen zijn, heb ik voor mijn collega’s een presentje gemaakt om te laten zien dat ik trots op ze ben. Dat we dit allemaal maar ‘even’ doen om zo de goede zorg voor onze bewoners te kunnen waarborgen. Het onderstaande idee zag ik voorbijkomen op Facebook en na het bestellen van de materialen ben ik aan de slag gegaan.’’ (zie foto)

 

* Een mooie en duidelijke boodschap van Vlinderweg 17-19 (zie foto)

 

VERHALEN VAN VRIJWILLIGERS

* BoomTV werkt ook thuis; kijk je mee? In de huidige coronatijd zenden ze de hele dag, van 09.00 uur tot 21.00 uur, programma’s uit. Elke donderdag wordt er een nieuw programma samengesteld door de vrijwilligers, vanuit huis gemonteerd en op de Vmix computer gezet. Het programma komt via kanaal 8 de huiskamers van de bewoners binnen. Er worden voornamelijk herhalingen uit het rijke archief van 35 jaar BoomTV uitgezonden. Ook worden er nieuwe opnames gemaakt door de vrijwilligers van BoomTV en medewerkers van De Twentse Zorgcentra. Ze gaan over wat de BoomTV-vrijwilliger doet, nu ze geen live televisie meer kunnen maken. Er wordt onder andere gezongen, geknutseld, gewandeld en de tuin gedaan. In samenwerking met BoomTV kan het pastoraat iedere zondag een kerkdienst verzorgen. (zie foto)

 

* Radio LoHo maakt ‘100% corona-vrije radio’. Bekijk hier het programma.

meer nieuws

 
5 augustus 2020


19 mei 2020