Verhalen corona 16 april
Nieuws

Verhalen corona 16 april

16 april 2020  |  deel dit bericht

Lees hier mee met verhalen uit de pers en de organisatie en van vrijwilligers en verwanten. Er is een aparte pagina met alle informatie over het coronavirus, ideeën voor thuisrecreatie, antwoorden op veelgestelde vragen en ideeën om contact te houden met verwanten. Klik hier.

 

VERHALEN UIT DE ORGANISATIE

Administratief medewerker CSB: ‘‘Thuiswerken in Corona-tijd. Het is een hele bijzondere tijd die iedereen op verschillende manieren raakt zowel privé als op het werk. Medewerkers van het CSB komen niet meer op het werk. Geen reistijd, geen brood smeren voor de middagpauze maar drinken mee naar mijn thuiswerkplek en aan het werk. Zonder een goedemorgen van collega’s. Telefonische afstemming met collega’s, soms met meerdere tegelijk. In de pauze wandelen om toch in beweging te blijven, want van de keukentafel naar de werkplek kun je geen beweging noemen. Soms lastige situaties omdat werkzaamheden door gaan maar ook een appèl doen op medewerkers die andere prioriteiten hebben. Hopelijk kunnen we hen voldoende ondersteunen in deze bizarre tijd. Respect voor ieders flexibiliteit. Het eind is nog niet in zicht maar samen gaan we het doen. Veel sterkte in deze tijd en blijf gezond!’’

 

In deze tijden willen de BiM-coaches van De Twentse Zorgcentra ook graag hun steentje bijdragen aan de cliënten en collega’s op de groepen. Maar aangezien zij niet lijfelijk aanwezig kunnen zijn, maar wel in het bezit van een laptop en telefoon, bieden zij de groepen BiM-hulp op afstand aan.

 

Administratief medewerker CSB: ‘‘Om toch de regelmaat te blijven houden en een frisse neus te halen, ga ik ’s morgens om 8 uur naar mijn vriend en laten we samen de hond uit. Dan meteen naar huis en ontbijten. Computer opstarten en aan het werk. Geen collega om goedemorgen tegen te zeggen, geen gezelligheid op kantoor, maar helemaal alleen aan het werk. Nou heb ik wel de luxe van een ‘kantoortje’ met een bureau en bureaustoel. Om toch zoveel mogelijk een normale werkdag te hebben, probeer ik me ook aan dezelfde tijden te houden, alhoewel dat niet altijd makkelijk is. Einde werkdag geen ritje naar huis waarin je even lekker kunt ontspannen, maar gewoon de pc opruimen en naar de woonkamer. ’s Avonds met mijn dochter een wandeling maken om toch wat beweging te hebben en weer even buiten te komen. Het is makkelijk dat we nu thuis kunnen werken, maar ik zal blij zijn als we gewoon weer naar kantoor kunnen en het normale ritme weer kunnen oppakken.’’

 

Bedankt Bureau Blanco voor de geweldige boxen voor onze cliënten. Bureau Blanco heeft 4 boxen, gevuld met activiteiten-materiaal, gebracht. Het materiaal wordt verdeeld over de groepen van de LosserHof. Mooie materialen om leuke activiteiten te gaan doen.

 

VERHALEN VAN VERWANTEN

De moeder van een 16-jarige jongen met EMB heeft wederom een aantal verhaaltjes geschreven. De jongen gaat naar de BSO van De Twentse Zorgcentra. Zij zijn nu thuis en dat is niet altijd even makkelijk.

Lees hier verhaal 1.

Lees hier verhaal 2.

 

VERHALEN UIT DE PERS

Weken je kind niet zien; het verdriet om Enschedeër Tonie. Lees hier het verhaal.

 

Bij Uitstek was afgelopen zaterdag te zien bij Hart van Nederland. Bekijk hier het filmpje.

meer nieuws

 
19 mei 2020