Verhalen corona 9 april
Nieuws

Verhalen corona 9 april

10 april 2020  |  deel dit bericht

Lees hier mee met verhalen uit de pers en de organisatie en van vrijwilligers en verwanten. Er is een aparte pagina met alle informatie over het coronavirus, ideeën voor thuisrecreatie, antwoorden op veelgestelde vragen en ideeën om contact te houden met verwanten. Klik hier.

 

VERHALEN UIT DE PERS

 

VERHALEN UIT DE ORGANISATIE

Administratief medewerker CliëntServiceBureau: “Sinds vorige week werkt het CSB volledig vanuit huis. Waar we normaal met 8 collega’s samenwerken, werk je nu alleen vanuit (in mijn geval) de huiskamer. Dit is erg wennen. Hieruit besef je des te meer dat we normaal op kantoor korte lijntjes met elkaar hebben. We kunnen altijd snel met elkaar iets overleggen. Nu we vanuit huis werken moet je hierin wat creatiever zijn. We bellen, mailen, appen regelmatig om een zo gestructureerd mogelijke werkwijze te creëren. Maar het lastigst hierin vind ik nog wel dat ik mijn collega’s mis!

Aan de hand van een schema weten we wie wanneer wat doet. Dit werkt erg prettig en geeft duidelijkheid. In mijn geval werk ik parttime. Ik probeer zoveel mogelijk een schema te maken voor mezelf om deze uren te plannen voor die week (kantoortijden). Dit is lastig af te bakenen. Dit komt mede doordat we als team nog een beetje zoekende zijn hoe we alles het beste kunnen ondervangen. Dit kost tijd. Andere factor is doordat de kinderen nu thuis zijn en ook bepaalde (terechte) aandacht van je vragen. Dit is nog een beetje zoeken maar zal na verloop van tijd vast beter gaan. Kortom, probeer zoveel mogelijk een ritme/schema te vinden dat voor jezelf goed werkt. Daarbij af en toe proberen te ontspannen.”
 

Administratief medewerker CliëntServiceBureau: “Mijn eerste week thuis is me zeker niet tegengevallen. Ik heb het geluk dat ik een goede plek thuis heb en een goede laptop. Ook het inloggen met de token ging allemaal prima. Omdat we geen tweede scherm hebben, gaat het allemaal iets trager. Omdat het thuis toch iets vrijer is, heb ik voor mijzelf wel een schema gemaakt. Ik werk gewoon op mijn vaste dagen. Daarnaast ga ik gedoucht, opgemaakt en in normale kleding achter de laptop. Dit werkt voor mij het best. Het gaat prima zo. Ik ben niet snel afgeleid en doe geen andere dingen tussendoor, wasjes of iets dergelijks. Ondanks dat we wel regelmatig bellen denk ik wel dat ik mijn collega’s binnenkort ga missen.”
 

Diëtist VG: “Onlangs zouden we vanuit de Pévé een Workshop ‘Paasstuk maken’ hebben én natuurlijk was deze afgezegd. Maar ik werd thuis verrast door de organisator van de workshop, die het paasstuk voor de voordeur had neergezet. Een prachtig bloemstuk. Wat een prachtig gebaar! En wat ontzettend lief, dat ze daar zoveel werk en tijd voor ons hebben ingestoken, geweldig! Ik was ontroerd, en dat wilde ik graag even kwijt. Volhouden en gezond blijven met elkaar! Met hartelijke groet, werkend vanaf het thuishonk.” Zie foto onderaan dit bericht.
 

Medewerker dagbesteding: “Ik heb dit gedicht geschreven om alle collega's binnen De Twentse Zorgcentra een hart onder de riem te steken. Samen staan we sterk en halen we de finish!” Lees hier het gedicht.
 

Stadsboerderij Beeklust wil iedereen graag een hart onder de riem steken. Bekijk hier het bericht.

 

Bij de entree van 't Bouwhuis en de LosserHof hangen mooie spandoeken. Bekijk de foto's onderaan dit bericht.

VERHALEN VAN VRIJWILLIGERS

Wat een mooi voorbeeld voor andere vrijwilligers is dit! Bingo spelen via Skype. In plaats van dat de vrijwilligster van een bewoner van de Kareldoormanstraat de bewoner ophaalt en meeneemt naar haar thuissituatie, gaat ze nu LenteBingo spelen met meerdere cliënten van de Kareldoormanstraat. Zie foto onderaan dit bericht.
 

Tip van een vrijwilliger: “Ik zie dat jullie op zoek zijn naar een makkelijke tool voor videocontact. Wij op het werk gebruiken sinds kort Zoom en dat bevalt heel goed. Gratis voor overleg met zijn 2-en en voor groepen is het gratis als het overleg niet langer duurt dan 40 minuten.”
 

Een mooi verhaal van vrijwilligers van Den Alerdinck 6. Zij zijn erg proactief en gaan tenminste 3 keer per week Facetimen en Skypen met de bewoners als alternatief. Normaal gaan ze wekelijks zwemmen.

 

VERHALEN VAN VERWANTEN

De moeder van een medewerker van Bureau Zeggenschap heeft een stukje geschreven. De oom van de medewerker woont op ´t Bouwhuis en de moeder van de medewerker is de wettelijk vertegenwoordiger. Lees het stukje bij de foto's onderaan dit bericht.

 

Verwant: “Het is zo mooi dat mijn broertje een liedje voor het slapen gaan krijgt van een verzorger. En met gitaar!!! Ik weet hoe hij daarvan houdt en dit maakt mij heel blij!”
 

De moeder van een 16-jarige jongen met EMB heeft een aantal verhaaltjes geschreven. De jongen gaat naar de BSO van De Twentse Zorgcentra. Zij zijn nu thuis en dat is niet altijd even makkelijk.

Lees hier verhaal 1.
Lees hier verhaal 2.
Lees hier verhaal 3.

Verhalen corona 9 april

meer nieuws

 
19 mei 2020