Coronavirus - stand van zaken 1 april
Nieuws

Coronavirus - stand van zaken 1 april

01 april 2020  |  deel dit bericht

Gisteren hebben we in de persconferentie van de minister president kunnen horen dat de maatregelen om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, in ieder geval duren tot en met 28 april. Maar de minister president gaf tevens duidelijk aan dat hij verwacht dat het ook na 28 april wel even kan duren voor ons normale leven weer op gang kan komen.

 

De verlenging van de landelijke maatregelen houdt ook in dat bezoek tot en met 28 april niet is toegestaan en dat het ook niet mogelijk is dat cliënten bij hun verwant(en) op bezoek komen. We begrijpen heel goed dat dit een zwaar besluit is en we hadden dit graag anders gezien. Maar we moeten onze verantwoordelijkheid nemen om de kans op een uitbraak van het coronavirus zo klein mogelijk te houden. Iedere bezoeker is immers een potentiële bron van besmetting, voor zowel uw verwant als voor de overige bewoners en medewerkers.

 

Het is ons tot nu toe gelukt om het virus buiten de deur te houden en daar zijn we dankbaar voor. Onze maatregelen om zo weinig mogelijk mensen toe te laten op en rondom onze locaties hebben daar zeker aan bijgedragen. Alleen samen kunnen we ons door deze crisis heen slaan.

 

Noodvoorzieningen
Hoewel er bij ons nog geen sprake is van een besmetting met het coronavirus, zijn we ons goed aan het voorbereiden op een eventuele uitbraak van het virus. Zo zijn er bijvoorbeeld in alle drie de regio’s noodvoorzieningen ingericht. En het crisisteam houdt dagelijks de vinger aan de pols.

 

Let op! Er is een aparte pagina met informatie over het coronavirus. Klik hier om die te bekijken.

meer nieuws

 
19 mei 2020