Coronavirus - stand van zaken 24 maart
Nieuws

Coronavirus - stand van zaken 24 maart

24 maart 2020  |  deel dit bericht

Let op! Deze informatie kan mogelijk verouderd zijn. Lees altijd het meest actuele bericht.

 

Geen bezoek toegestaan!

Mogelijkheden om wél contact te onderhouden
Als er behoefte is aan videobellen of appen dan vragen wij de persoonlijk begeleiders daarin te ondersteunen. Als cliënten een persoonlijke telefoon, tablet of computer met Whatsapp, Facetime, Skype of iets dergelijks hebben is dat een prima mogelijkheid. ICT onderzoekt momenteel welke eenvoudige oplossing we kunnen aanbieden op de telefoons, tablets en computers van De Twentse Zorgcentra.

 

Plaatsingen

Er is besloten dat er geen reguliere plaatsingen meer worden gedaan. Alléén als er sprake is van een crisis, wordt bekeken hoe hier mee om te gaan. Het besluit over wel of niet plaatsen wordt dan genomen door de betreffende regiomanager.

 

Voorbereidingen eventuele Corona uitbraak

De Twentse Zorgcentra bereidt zich op diverse manieren voor op een mogelijke corona-uitbraak onder cliënten. Dit doen we onder andere door het continuïteitsplan voor medewerkers steeds aan te passen naar de meest actuele situatie. Maar ook door specifieke locaties in te richten waar zieke cliënten, voor wie het echt niet anders kan, kunnen worden verpleegd. De locaties die we daarvoor inrichten zijn De Schalm in Almelo, De Bosrand in Losser en Stamvast in Enschede.

 

Houd 1,5 meter afstand!

De nieuwe regel is dat medewerkers en cliënten niet met meer dan drie personen bij elkaar mogen staan; ook hier geldt dat er 1,5 meter afstand bewaard wordt. Medewerkers en cliënten mogen gerust naar buiten. Uiteraard geldt deze regel ook in de thuissituatie. Laten we elkaar gezond houden!

 

Afgelaste activiteiten

Inmiddels is besloten meerdere geplande recreatie-activiteiten af te gelasten. Kijk op de recreatiewebsite voor de actuele situatie.

 

Ideeën voor ‘thuisrecreatie’ en cliëntinformatie

Op onze website staan sinds vandaag documenten om cliënten te kunnen informeren over het coronavirus. Daarnaast staan er allerlei leuke ideeën voor ‘thuisrecreatie’ op. Bijvoorbeeld hoe je belevingsgericht aan de slag kunt. Klik hier.

 

Let op! Er is een aparte pagina met informatie over het coronavirus. Klik hier om die te bekijken.

meer nieuws

 
20 januari 2020


18 januari 2020