Coronavirus - stand van zaken 15 maart
Nieuws

Coronavirus - stand van zaken 15 maart

15 maart 2020  |  deel dit bericht

Let op! Deze informatie kan mogelijk verouderd zijn. Lees altijd het meest actuele bericht.

In de persconferentie van half 6 heeft het kabinet nieuwe maatregelen aangekondigd tegen de verspreiding van het coronavirus. Uiteraard is hier binnen De Twentse Zorgcentra aandacht voor: wij volgen deze aangekondigde maatregelen. Daarnaast hebben we besloten tot een aantal extra, specifieke maatregelen.

 

Omdat de actualiteit in Nederland vraagt om steeds verdergaande maatregelen, heeft De Twentse Zorgcentra besloten qua organisatie op te schalen. Dat betekent concreet dat er een crisisteam is ingericht dat de lijnen bewaakt en uitzet. In alle regio’s is er een regioteam dat alle afspraken en maatregelen coördineert en uitvoert om teams maximaal te ondersteunen. We blijven dit doen zolang het nodig is.

 

Alle dagbesteding, OKC de Iemenkorf, logeren en Buitenschoolse Opvang (BSO) dicht

Vanaf maandag 16 maart sluiten wij alle dagbesteding van De Twentse Zorgcentra. Ook OKC de Iemenkorf, logeren en de BSO gaan dicht. Voor ouders of verzorgers van cliënten die werken in vitale beroepsgroepen, blijven alle voorzieningen wél open. Zij kunnen dan aan het werk, terwijl cliënten daar worden opgevangen. Klik hier voor de lijst met vitale beroepen. Hoe onze organisatie dat precies gaat regelen, wordt maandag 16 maart gedurende de dag bekend.

 

Deze maatregel geldt tot 6 april 2020 of indien nodig langer en dient ter preventie.

 

Na de persconferentie is er mail verstuurd naar al onze medewerkers, de cliënt(vertegenwoordigers) en de vrijwilligers met alle noodzakelijke informatie. Wij hebben een emailadres opengesteld waar vragen gesteld kunnen worden: corona@detwentsezorgcentra.nl.

 

Als er verdere ontwikkelingen zijn, dan houden we u uiteraard op de hoogte.

 

Let op! Er is een aparte pagina met informatie over het coronavirus. Klik hier om die te bekijken.

meer nieuws

 
20 januari 2020


18 januari 2020