Kenniscafťs 2020
Nieuws

Kenniscafťs 2020

20 januari 2020  |  deel dit bericht

Voor 2020 zijn er 4 kenniscafés gepland, namelijk: Ervaar het maar door Thyra Koeleman, Psychiatrie in de verstandelijk gehandicaptenzorg door Bertwin Zwiers, Epilepsie en Inspiratiemiddag zintuigelijk beperking.

 

Maandag 10 februari
Ervaar het maar door Thyra Koeleman

In deze workshop maakt u kennis met de achtergronden en principes van ‘Ervaar het maar’. Door vele praktische voorbeelden krijgt u een goed beeld van deze methodische werkwijze die u op vele momenten in de dag kunt toepassen in de begeleiding van de cliënt. ‘Ervaar het maar’ is een holistische benaderingswijze waarbij de cliënt op een doelgerichte wijze gestimuleerd wordt om zijn of haar kwaliteiten te stimuleren of te ontdekken.

 

Donderdag 19 maart
Psychiatrie in de verstandelijk gehandicaptenzorg door Bertwin Zwiers

In de verstandelijk gehandicaptenzorg is regelmatig sprake van psychische stoornissen. In deze workshop komen diverse psychiatrische stoornissen aanbod en krijgt u handvatten voor het herkennen van symptomen van soms onbegrijpelijke gedrag. De bejegening en omgang met cliënten staat hierbij centraal.

 

Donderdag 23 april
Epilepsie

Wilt u verdiepen zich in epilepsie zodat u uw naaste nog beter kunt begeleiden? Kom dan naar dit kenniscafé. Van de mensen met een verstandelijke beperking heeft ruim een kwart epilepsie. Epileptische aanvallen kunnen heel verschillend zijn in vorm en hevigheid. De combinatie van epilepsie en een verstandelijke beperking kan extra vragen met zich meebrengen en invloed hebben op iemands dagelijks leven. Het goed begeleiden van iemand met epilepsie vraagt extra aandacht.


Maandag 8 juni
Inspiratiemiddag zintuiglijke beperking

Deze middag starten we met een gezamenlijke picknick om onze ervaringen en kennis te delen rondom zintuiglijke beperkingen. Daarna nemen we u mee in de wereld van cliënten met een zintuiglijke beperking. In een lezing en diverse workshops verdiept u zich verder in cliënten met een zintuiglijke beperking en doet u ideeën op nog beter uw naaste te kunnen begeleiden. We sluiten af met een drankje en hapje.

 

De Kenniscafés zijn primair bedoeld voor en door medewerkers van De Twentse Zorgcentra, maar ouders, verwanten of externe netwerken zijn ook van harte uitgenodigd. De Kenniscafés zijn een plek waar we informeel kennis en ontwikkelingen met elkaar delen en doorgeven.

 

Aanmelden kan door een mail te sturen naar LerenenOntwikkelen@detwentsezorgcentra.nl.

(medewerkers van De Twentse Zorgcentra kunnen zich aanmelden via intranet)

meer nieuws

 
20 januari 2020


18 januari 2020