10e editie Van Koetsveldlezing
Nieuws

10e editie Van Koetsveldlezing

19 november 2019  |  deel dit bericht

Enthousiasme voor innovatie in de zorg

Dinsdag 5 november jl. kwamen 200 begeleiders van 10 verschillende organisaties in de gehandicaptenzorg bij elkaar op de Van Koetsveldlezing in Zwolle. Dit jaar lieten zij zich inspireren en enthousiasmeren om klaar te zijn voor de toekomst.

 

Waar moet een zorgmedewerker van de toekomst aan voldoen? Spreekster en innovatiemanager Suzanne Verheijden adviseerde: “Wees nieuwsgierig en ontwikkel goede zoekvaardigheden om te vinden wat je nodig hebt”. Samen met Jethro Hardeman sprak zij de zorgprofessionals toe en inspireerde hen om aan de slag te gaan met technologie in de zorg. Want er zijn voorbeelden genoeg die van meerwaarde kunnen zijn voor mensen met een verstandelijke beperking. Jethro nam het publiek mee in de technologische trends, zoals zorg op afstand, gamification en – heel simpel – apps op je telefoon.

 

Na de presentatie konden bezoekers het zelf gaan ervaren op de innovatiemarkt vol zorgtechnologie. Zoals de CRDL, Tovertafel, Robot Tessa, Robotdieren en nog tientallen andere innovaties. Tijdens de werkplaatsen gingen de deelnemers in gesprek over ontwikkelingen die spelen binnen de organisaties.

 

Escaperoom

Speciaal voor de gelegenheid maakte een groep studenten van het ROC Menso Alting een escaperoom. Binnen 10 minuten moesten de bezoekers een zogenaamde cliënt uit de jeugdzorg terugvinden met behulp van WhatsApp en Instagram.

 

Quiz

De lezing werd afgesloten met een E-health Quiz en natuurlijk een gezellige borrel. Geïnspireerd en enthousiast gingen bezoekers naar huis, klaar voor de zorg van de toekomst.

 

Samenwerking 10 zorgorganisaties

Al tien jaar lang wordt de Van Koetsveldlezing georganiseerd in het oosten van het land door tien zorgorganisaties: Ambiq, Aveleijn, de Baalderborg Groep, De Twentse Zorgcentra, Frion, ’s Heeren Loo, InteraktContour, MEE, Stichting Sprank en JP van de Bent. Dit jaar lag de organisatie in handen van Stichting Sprank en InteraktContour. De lezing versterkt de samenwerking en maakt uitwisseling tussen organisaties makkelijker.

 

Vriend der idioten

De naam Van Koetsveld is niet toevallig gekozen: Predikant en pedagoog Van Koetsveld opende in 1855 de idiotenschool. Dit bezorgde hem de geuzennaam “Vriend der idioten”. Zijn school is de start geweest van de verstandelijk gehandicaptenzorg in Nederland. Meer informatie: www.vankoetsveldlezing.nl

 

Bekijk hier de vlog van Diana Koeleman, opleidingsadviseur van De Twentse Zorgcentra, die zij maakte tijdens de Van Koetsveldlezing.

meer nieuws

 
20 januari 2020


18 januari 2020


19 december 2019


18 december 2019


17 december 2019


6 december 2019


29 november 2019


6 november 2019