Kenniscafé 'Dwang alleen als het echt niet anders kan'
Nieuws

Kenniscafé 'Dwang alleen als het echt niet anders kan'

17 september 2019  |  deel dit bericht

Ieder mens heeft het recht om in vrijheid te leven en eigen keuzes te maken: zelf beslissen hoe je je dag doorbrengt en waar je woont. Dit proberen we zoveel mogelijk te realiseren voor onze cliënten door hen daarin te begeleiden en ondersteunen.

 

Soms kunnen mensen met een verstandelijke beperking niet inschatten wat goed voor hen is. Wij helpen ze bij die keuzes, waarbij we rekening houden met veiligheid en kwaliteit van hun leven. In sommige gevallen kan dit betekenen dat hun vrijheid wordt beperkt. Wij moeten daar zorgvuldig mee omgaan en er alleen voor kiezen als het echt niet anders kan. Het inzetten van zorg die iemand echt niet wil, is altijd een laatste redmiddel. Dit alles is vastgelegd in de Wet zorg en dwang. Uitgangspunt is dat onvrijwillige zorg niet wordt toegepast, tenzij….

 

Tijdens het Kenniscafé op donderdag 21 november worden we door een theatergroep op een interactieve manier meegenomen in de wereld van zorg en dwang. Laat u verrassen en beleef het mee! We gaan dus niet de wet doornemen, maar we ‘ervaren’ met elkaar een aantal concrete voorbeelden.

 

Het Kenniscafé is primair bedoeld voor en door medewerkers van De Twentse Zorgcentra, maar ouders, verwanten of externe netwerken zijn ook van harte uitgenodigd. Het Kenniscafé is een plek waar we informeel kennis en ontwikkelingen met elkaar delen en doorgeven.

 

Tijd: 16.00 - 18.30 uur
Locatie: Ontmoetingscentrum LosserHof

 

Aanmelden kan door een mail te sturen naar LerenenOntwikkelen@detwentsezorgcentra.nl.

(medewerkers van De Twentse Zorgcentra kunnen zich aanmelden via intranet)

meer nieuws

 
6 december 2019


29 november 2019


6 november 2019


18 oktober 2019


28 september 2019


18 september 2019