Sportcarrousel voor jongvolwassenen
Nieuws

Sportcarrousel voor jongvolwassenen

28 augustus 2019  |  deel dit bericht

De Twentse Zorgcentra, De Klup Twente en Aveleijn starten met een Sportcarrousel voor jongvolwassenen in Almelo.

 

Niet voor iedereen is het makkelijk om een leuke sport te vinden of een goede vereniging. Dat gaat zeker op voor mensen met een beperking, van wie de meesten weinig of niets aan beweging doen. De Twentse Zorgcentra, Aveleijn en De Klup Twente willen daar verandering in brengen en komen met een ‘beweeginitiatief’ onder de noemer Sportcarrousel: een klein half jaar kunnen jongvolwassenen daarvoor terecht in sporthal de Schelf.

 

De Sportcarrousel begint op 6 september met een aantrekkelijke sportinstuif, waar Almelose sportvereniging die open staan voor mensen met een beperking, hun eigen sport aanbieden. Daarvoor benaderen de drie instellingen onder meer zaalvoetbalclubs, badminton-, rugby- en boksverenigingen, dansscholen en de hockey- en basketbalverenigingen. Zij moeten ervoor zorgen dat de deelnemers al hun sporten (eventjes) kunnen uitproberen. In de maanden daarna komen de trainers van de verenigingen achter elkaar twee vrijdagavonden een leuke Sportcarrousel-avond verzorgen. Dan kunnen de mensen die meedoen echt goed ervaren hoe de sport is en of ze het leuk vinden. Mochten deelnemers heel enthousiast worden, dan gaat coach aangepast sporten Evert Draaijer van De Klup Twente met hen op zoek naar een passende sportvereniging en – indien nodig – ook naar een beweegmaatje dat meegaat.

 

De Sportcarrousel gaat van start op vrijdag 6 september en loopt door tot en met donderdag 20 december. Het sporten duurt van 18.00 tot 19.30 uur. Als de Sportcarrousel een succes wordt, is het de bedoeling om de termijn te verlengen. Aanmelden voor de Sportcarrousel kan via www.aveleijn.nl/evenementen (Let op: aanmelden voor de 1e avond op 6 september kan tot 2 september!). Voor meer informatie kan contact opgenomen worden met Luc Beld via 06 - 22 96 44 54.

Klik hier voor de poster.

meer nieuws

 
6 november 2019


18 oktober 2019


28 september 2019


18 september 2019