Decathlon beleeftour voor EMB-cliŽnten
Nieuws

Decathlon beleeftour voor EMB-cliŽnten

13 mei 2019  |  deel dit bericht

Vorige week was de Decathlon beleeftour, een mooie activiteit voor onze ernstig meervoudig beperkte cliënten, op locatie ’t Bouwhuis. De beleeftour, een tour langs meerdere haltes waarbij diverse aspecten van beleven naar voren komen, is een samenwerking tussen Decathlon en onze bewegingsagogen en afdeling Recreatie.

 

Vanwege de weersverwachting was de beleeftour naar binnen verplaatst, maar dat kon de pret niet drukken. Alle deelnemers ontvingen bij binnenkomst een afvinklijstje met daarop de verschillende haltes. Ze konden o.a. een spel doen met een grote parachute, het donker beleven door middel van geluiden en het voelen van materialen, op een springkussen of konijntjes knuffelen in het aaihoekje. Aan het einde van de tour werden alle deelnemers voorzien van een frisse versnapering en kregen ze een button als bewijs van deelname. De deelnemers waren trots op zichzelf en verlieten de gymzaal met een grote glimlach!

 

Het idee voor deze activiteit komt van een medewerker van Decathlon. Zijn dochter is ernstig meervoudig beperkt en woont op ‘t Bouwhuis. Hij weet hoe moeilijk het is om een passende activiteit voor EMB-cliënten te organiseren. Vaak zijn de kosten voor geschikte activiteiten ook erg hoog. Uit een brainstormsessie met de bewegingsagogen en afdeling Recreatie is de beleeftour ontstaan. Hierbij wordt gebruik gemaakt van leuke sportmaterialen van Decathlon in combinatie met goedkope middelen zoals ballonnen, touw, LED-lichtjes, etc.

Decathlon beleeftour

meer nieuws

 
27 mei 2019